Ljepota

Mat puderi za ten bez masnog sjaja

Mat puderi za ten bez masnog sjaja
Foto: Freepik | Mat puderi za ten bez masnog sjaja

Ako ste se ikada pogledali u ogledalo negdje sredinom dana i primijetili da su vam T-zona i brada postali sjajna, reflektivna površina, možda je vrijeme da razmislite o promjeni tekućeg pudera.

Ako vam je podnevni sjaj kože lica najveći neprijatelj, ako osjećate da se neprestano borite s aknama i problemom broj jedan, kako u 2020. godini, tako i u 2021 - maskama, vrijeme je da u makeup kolekciju dodate tekući puder koji je posebno namijenjen masnoj koži.

Takve formule najčešće imaju matirajuća svojstva i pružaju besprijekoran izgled kroz cijeli dan. Ali, prije nego što počnete prilagođavati svoj makeup, dobro proučite svakodnevnu rutinu za njegu kože.

Nemojte zaboraviti u preparate za njegu lica uključiti i kvalitetno sredstvo za čišćenje kože i hidratantnu kremu koja je posebno formulisana za hidrataciju masne kože - to je ključno kad je njega u pitanju. Eksperimentišite sve dok ne nađete onu koja najbolje odgovara vašoj masnoj koži.

Nemojte biti u iskušenju da odbacite hidratantnu kremu jer vašoj je koži i dalje potrebna hidratacija, bez obzira na to koliko vam djelovala masno. Međutim, odaberite formulu koja odgovara masnoj koži. Uz to, redovno obavljajte piling lica kako biste uklonili višak sebuma, kao i mrtve ćelije kože.

Spavajte dovoljno, pijte vodu i jedite obroke bogate voćem i povrćem. Učinite sve što je u vašoj moći da poboljšate stanje svoje kože iznutra, jer ćete onda biti manje ovisne o puderu.

Formula s potpunim prekrivanjem prikriće sve ožiljke koji su nastali ako imate problem s aknama, dok će uz formulu za matiranje vaša koža biti bez sjaja cijeli dan.

Mat puderi

Kad govorimo o tekućim, mat puderima za masnu kožu, danas na tržištu postoji sve više kvalitetnih pudera, pa čak i po pristupačnoj cijeni.

Puderi Jane Iredale Beyonde Matte Liquid Foundation, L'Oreal Infallible Pro-Matte Foundation, bareMinerals BarePro Liquid Foundation, Estée Lauder Double Wear Foundation, Clinique Stay Matte Oil-Free Makeup, Laura Mercier Flawless Fusion Ultra-Longwear Foundation, Jouer Cosmetics Essential High Coverage Crème Foundation pružiće prirodan, baršunast izgled tena, bez sjaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije