Ljepota

Ležerni krojevi i živahni uzorci proljećnih jakni

Ležerni krojevi i živahni uzorci proljećnih jakni
Foto: N.N. | Ležerni krojevi i živahni uzorci proljećnih jakni

U jarkim i pastelnim bojama, živahnim uzorcima, ležernim krojevima i prozračnim materijalima, proljećna sezona svake godine donosi osvježenje i nalet kreativnosti u modni svijet i ormare, a omiljeni modni brendovi u svojim su prvim proljećnim kolekcijama najavili još jednu zanimljivu modnu sezonu ispred nas.

U središtu proljećnih kolekcija i, uskoro, naših garderoba ističe se spoj efektnih trendi modela, jednostavnih modela i novih favorita s naglaskom na udobnost koje ćemo obožavati da nosimo.

I dok će odabir modela biti drugačiji od ormara do ormara, nekoliko odjevnih komada i modnih dodataka biće nezaobilazni u svakoj proljećnoj garderobi.

MODNI FAVORITI

Kad govorimo o proljećnoj garderobi, nekoliko odjevnih komada i modnih dodataka svoje će mjesto pronaći u svakom ormaru. Farmerke, klasične pamučne majice, patike i praktična torba samo su neki od modnih favorita bez kojih ne možemo zamisliti proljećnu garderobu, a koje predvodi proljećna jakna.

Čak i odabiru tih ključnih proljećnih modela, modni brendovi u svojim kolekcijama donijeli su raskoš modela, među kojima baš svako može pronaći onaj savršeni za svoj ormar i stil.

KAKVE ĆEMO JAKNE NOSITI OVOG PROLJEĆA?

Baš poput zime čiji su klasici jednostavni kaputi neutralnih boja, proljeće uz nove, trendi modele donosi i jednako jednostavne, praktične i svestrane komade iz svijeta jakni koji će se lako prilagoditi svakom stilu, ormaru i autfitu.

Na listi najpopularnijih ovog se proljeća ističu klasici poput balonera, kožne i teksas jakne te nekoliko novih favorita - shacket jakna, bomber jakna te najtoplija među proljećnim jaknama, prošivena jakna, koju ćemo birati za prve proljećne dane, još prohladne u rano jutro i predveče.

Bilo da njima želite ogrnuti omiljenu ležernu kombinaciju farmerki i majice kratkih rukava ili romantičnu haljinu, poslovnu ili ležernu vikend modnu kombinaciju, svaka od ovih jakni spretno će odigrati svoju dvostruku ulogu i osim što će poslužiti kao prijeko potreban sloj topline, biće savršen završetak svake modne kombinacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije