Ljepota

Lice nam govori i kako da se hranimo

Lice nam govori i kako da se hranimo
Foto: Ilustracija | Lice nam govori i kako da se hranimo

Svi možemo da vidimo tragove na licu od neprospavane noći, pogotovo od ludog izlaska uz alkohol. Jutro dočekamo blijedi, krvavih očiju, a jetra se još dugo oporavlja. Međutim, naše navike odnosno ono što unosimo u organizam mnogo više govore o nama nego što mi mislimo.

Naprimjer, od jake ishrane su izraženije bore i crvenilo po koži, a ako ste čak i najmanje netolerantni na neku hranu ili alkohol to će se jasno pokazati na vašem licu.

Zbog toga su, priznati ljekari, podijelili su pacijente u četiri grupe po tipovima kože i to na: "mliječno lice", "šećerno lice" , "glutensko lice" i "lice vina".

"Mapiranje lica" nije nova teorija već drevna ajurvedska praksa koja povezuje tačku na licu sa dijelom organa ili tijela. Brada na primjer se u tom kontekstu povezujesa reproduktivnim organima. Teorija je da će tretiranjem kože iznutra ona de se očistiti spolja.

Evo osnovnih karakteristika i savjeta po tipovima lica.

Glutensko lice

Ukoliko su vam crveni obrazi i imate pigmentaciju oko brade, savjetuje se da izbacite gluten iz upotrebe na tri nedjelje, pijete više vode i unosite vlakna. Koža lica će vam zasijati.

Mliječno lice

Karakterišu ga otečeni kapci, podočnjaci i male bijele tačke i udubljenja na bradi. Nemojte jesti mliječne proizvode tri nedjelje i vidjećete uticaj. Obavezno uzimajte dodatak kalcijuma.

Lice šećera

Izborano lice i siva boja kože. Previše šećera izaziva i akne na licu, ramenima i grudima. Prepolovite unos šećera i postepeno smanjujte. Ubrzo ćete vidjeti i pozitivne efekte na koži.

Lice vina

Linije ili crvenilo između očiju, podočnjaci, crveni obrazi i nos. Alkohol dehidrira kožu što pogoršava izgled finih linija i bora. Jetra se trudi da obrađuje alkohol, zbog čega ćete imati duboke linije ili crvenilo između obrva.

Nemojte konzumirati alkohol tri sedmice, a poslije toga možete uzeti čašu vina jednom nedjeljno i vidjećete razliku na koži.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije