Ljepota

Ljetni hit: Obojite usne i oči u bakar

Ljetni hit: Obojite usne i oči u bakar
Foto: Ilustracija | Ljetni hit: Obojite usne i oči u bakar
N.N.

Najzahvalnije godišnje doba i za šminkanje definitivno je ljeto. Dovoljno je minimalno šminke i da malo pocrnimo pa da izgledamo fantastično.

Vizažisti su se složili da će ovog ljeta na očima i usnama dominirati boja bakra.

Ova boja je lagana, moderna, sjajna, a opet prirodna i nepogrešiva na kapcima uz sve stilove oblačenja.

Bakarne usne su već oduševile mnogo djevojaka, a vizažisti su, na njihovu radost, potvrdili da će i ovog ljeta biti hit.

Boja bakra na usnama i kapcima omiljena je mnogim djevojkama jer na prirodan i suptilan način naglašava sve ono što žele, zato što je blistava i prelijepa podsjeća na ljeto za koje žele da što duže traje.

Najdraža boja je mnogima i zato što pristaje svakom tenu, jedino je potrebno naći odgovarajuću nijansu. Djevojke koje imaju tamniji ten treba da biraju nijasu koja više vuče na narandžasto ili crveno, a onima sa svjetlijim tenom pristaju svjetlije, diskretnije nijanse.

Mnogo ih voli bakarnu boju jer se može nositi u baš svim prilikama, a ostatak šminke može se prilagoditi svakom stilu.

Bakarne sjenke daju poseban izgled očima i dovoljno je samo malo maskare, a usne se mogu istaći sličnom nijansom za dnevne prilike ili nekom upadljivijom, poput bordo, crvene ili koralne, za večernji look.

Vizažisti za favorit navode peachy makeup look, koji uključuje prirodne, bakarne nijanse po cijelom licu - od očiju, preko jagodica, do usana jer izgleda svježe, blistavo i prijelepo da u prvi mah niko neće ni primijetiti da ste našminkani. Osim toga, dobićete poseban sjaj zbog kojeg će svi pogledi biti uprti u vas.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije