Ljepota

Majli Sajrus najavila povratak retro frizura (VIDEO)

Majli Sajrus najavila povratak retro frizura (VIDEO)
Foto: Instagram / Printscreen | Majli Sajrus najavila povratak retro frizura (VIDEO)

Svjetski poznata pjevačica, ​Majli Sajrus u novom spotu nosi kovrdžavu kosu punu volumena. I nije jedina koja u 2024. godini hrabro nosi frizure iz osamdesetih. Vraćaju li nam se retro frizure?

Frizure iz osamdesetih upečatljive su i pitanje je bismo li ih danas nosile. Kosa puna volumena s valovitim završetkom simbol je tog vremena. Mnoge žene obožavale su ''čvrste" i začešljane frizure i često je vrijedilo pravilo: nigdje bez laka za kosu i viklera!

Mislile smo da je era voluminoznih frizura iza nas, ali onda nam je pjevačica Majli Sajrus pokazala drugačije. U spotu za novu pjesmu ''Doctor (Work It Out)'' koju izvodi s Farelom Viliamsom. Majli se pojavljuje u šljokičastoj haljini, krznu te - najvažnije - bujnom frizurom u stilu osamdesetih.

Ni na dodjeli nagrada Gremi nije prošla nezapaženo upravo zbog nove frizure, a njen frizer Bob Racina rekao je da su željeli postići ''puniji, seksi i razbarušen izgled'', prenosi "Vogue".

Moguće je da je slavna pjevačica svojom pojavom najavila povratak frizura iz osamdesetih. Osim toga, Majli je već nosila retro frizure. Među njima je karakteristična "mulet" frizura - kratka kosa s prednje strane i duža kosa na zadnjem dijelu s tim da se ta retro frizura sada oživljava s puno varijacija. To je isprobala i Sajrus što je potpuno različito od njene sadašnje duge bujne kose.

Kovrdže pune volumena nedavno je pokazala i Blejk Liveli i to kada se prijateljici Tejlor Svift pridružila u VIP loži na ovogodišnjem ''Super Bowlu''. Istakla se uvojcima koji su nas posjetili na Maraju Keri u mlađim danima.

I glumica Florens Pug nosi dašak prošlih vremena - tačnije, osamdesetih. Hrabro nosi podignutu frizuru sa zabačenim vrhovima i specifičnim pletenicama.

Možemo samo nagađati zašto su se vratile frizure iz osamdesetih. "Vogue" piše da je kosa puna volumena pobuna protiv uglađenih frizura koje dominiraju, ali i aktuelnog trenda minimalizma. Ovo je čista suprotnost od toga.

S druge strane, primjetno je da su retro frizure sada osavremenjene i promijenjene skladno vremenu. Ali vrijeme će pokazati hoće li osamdesete na kosi zaista zaživjeti, prenosi "Žena.Net".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije