Ljepota

Make-up trendovi koji će biti hit ove sezone

Make-up trendovi koji će biti hit ove sezone
Foto: Ilustracija | Make-up trendovi koji će biti hit ove sezone

Sa svakom novom sezonom dolazi i novi make-up trend, a ovih tmurnih i hladnih dana vizažisti preporučuju sjene od ruža za usne, bogate nijanse svijetlih boja i mnogo srebra.

Ističu da se naglasak treba staviti na oči i svijetle usne. Ovo su make-up trendovi koji će biti hit ove sezone.

Prirodnost

Ovaj trend uvijek je "in" jer prirodni sjaj nježne kože privlači pažnju mnogo više nego slojevi šminke, zbog kojih lice često izgleda gotovo neprepoznatljivo.

Vizažisti preporučuju da ove sezone odustanete od puno šminke ako imate savršenu kožu. Takođe, u modi su i prirodne obrve.

Savjet:

Hidratantna krema, prozirni balzam za usne i vaša ljepota - minimalna za ovu sezonu, a uz to balzam štiti vaše usne od smrzavanja i suvog vjetra.

Smeđe sjene

U modi je kombinacija sjene ruža za usne i sjene na kapcima. Ove sezone u trendu su sve nijanse smeđih sjena, a poželjne su i druge nijanse svjetlijih boja na kapcima. Bitno je da uskladite boje usana i kapaka.

Savjet:

Prije nanošenja sjena, na kapak treba staviti bazu za sjenu i na nju nanijeti mat sjenu koja vam se najbolje slaže s ostatkom željenog make-upa. Na kapcima su poželjne smeđe sjene sa mat teksturom i sedefom u uglu kapaka. Glavna karakteristika ove šminke je nedostatak jasnih crta.

Cvijet trešnje na usnama

Usne u boji trešnje mogu biti prozirne ili guste teksture koje su bliže ružičastim tonovima. Tekstura ruža može biti bilo koja mat, sjajna ili sa svjetlucavim elementima. Za ovaj make-up trend karakteristično je da kontura usana nije jasna i izražajna, nego da je blago zamagljena.

Savjet:

Bez jasne konture, granice ruža treba da budu blago mutne, a da bi usne izgledale što zanosnije, na sredinu stavite malo sjaja.

Srebro

Metalik je odavno hit na odjeći, cipelama, manikuri, a ove sezone posebno u šminkanju, a glavni naglasak stavlja se na oči. Srebrne sjene možete nanijeti na kapak tako da djeluje kao da je zamagljen, a unutrašnje uglove očiju naglasite sjajnom bisernom sjenom. Takođe, možete nanijeti i upadljivu metalik sjenu i biti u centru pažnje gdje god da se pojavite jer je u modi hladan srebrni sjaj, a zlato i bronza idu u pozadinu.

Savjet:

Obavezno prvo nanesite bazu za sjenu i na nju mat sjenu. Ako želite jači look, četkicu, na koju ste nanijeli srebrnu sjenu, pokvasite fiksatorom za šminku pa onda nanesite na kapak.

Sjene u boji

Vizažisti ove sezone preporučuju naglašavanje očiju pomoću svijetle sjene. To mogu biti linije uz trepavice, svijetle nijanse na očima ili kombinacija ovo dvoje. Nije pravilo da se ograničite na jednu ili dvije nijanse, možete koristiti skup boja kako biste prikazali cijeli volumen boje.

Savjet:

Da biste stvorili moderan make-up, trebaće vam nekoliko nijansi sjena. Svjetliju sjenu stavite na područje gornjeg kapka i izvucite deblju liniju duž linije rasta trepavica. Takođe, možete staviti upadljivu boju po sredini kapka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije