Ljepota

Makeup rutina: Mat puderi za prirodan i baršunast ten bez sjaja

Makeup rutina: Mat puderi za prirodan i baršunast ten bez sjaja
Foto: N.N. | Makeup rutina: Mat puderi za prirodan i baršunast ten bez sjaja

Ako ste se ikad pogledali u ogledalo sredinom dana i primijetili da su vam T-zona i brada postali sjajna, reflektivna površina, možda je vrijeme da razmislite o promjeni tekućeg pudera.

Ako vam je podnevni sjaj kože lica najveći neprijatelj, ako osjećate da se neprestano borite s aknama, vrijeme je da u makeup kolekciju dodate tekući puder koji je posebno namijenjen masnoj koži.

Takve formule najčešće imaju matirajuća svojstva i pružaju besprijekoran izgled kroz cijeli dan, ali prije nego što počnete prilagođavati svoj makeup, dobro proučite svakodnevnu rutinu za njegu kože.

Nemojte zaboraviti u preparate za njegu lica uključiti i kvalitetno sredstvo za čišćenje kože i hidratantnu kremu koja je posebno formulisana za hidrataciju masne kože - to je ključno kad je njega u pitanju. Eksperimentišite sve dok ne nađete onu koja najbolje odgovara vašoj masnoj koži.

Nemojte biti u iskušenju da odbacite hidratantnu kremu jer vašoj je koži još potrebna hidratacija, bez obzira na to koliko vam djelovala masno. Međutim, odaberite formulu koja odgovara masnoj koži. Uz to, redovno obavljajte piling lica kako biste uklonili višak sebuma, kao i mrtve ćelije kože.

Spavajte dovoljno, pijte vodu i jedite obroke bogate voćem i povrćem. Učinite sve što je u vašoj moći da poboljšate stanje svoje kože iznutra jer ćete onda biti manje ovisne o puderu.

Formula s potpunim prekrivanjem prikriće sve ožiljke koji su nastali ako imate problem s aknama, dok će uz formulu za matiranje vaša koža biti bez sjaja cijeli dan.

Mat puderi

Kad govorimo o tekućim, mat puderima za masnu kožu, danas na tržištu postoji sve više kvalitetnih pudera, pa čak i za pristupačnu cijenu.

Puderi Jane Iredale Beyonde Matte Liquid Foundation, L'Oreal Infallible Pro-Matte Foundation, bareMinerals BarePro Liquid Foundation, Estée Lauder Double Wear Foundation, Clinique Stay Matte Oil-Free Makeup, Laura Mercier Flawless Fusion Ultra-Longwear Foundation, Jouer Cosmetics Essential High Coverage Crème Foundation pružiće prirodan, baršunast izgled tena, bez sjaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije