Ljepota

Makeup trik za svjež i odmoran izgled

Makeup trik za svjež i odmoran izgled
Foto: Print Screen/Instagram | Makeup trik za svjež i odmoran izgled

​Svjež i blistav izgled - to želi većina žena i zato poseže za šminkom.

A svježe, svjetlucavo lice (i instant podmlađivanje) moguće je postići uz jedan makeup proizvod čija upotreba postala neizostavan dio rutine šminkanja. Naravno, riječ je o highlighteru.

Taj divni highligter - da biste postigli svjež i odmoran izgled - sada treba da nanesete i na obraze i na oči. Ne mislimo na ugao oka, gdje obično stavite tačkicu kako biste vizuelno smanjile umor. Predlažemo da highlighterom prekrijete cijeli kapak!

Ova tehnika zove se 'eye-lighter', a u bukvalnom prevodu ona označava mehanizam pomoću kojeg će oči, a potom i cijelo lice izgledati svježije i odmornije.

Fokus na hladnijim tonovima

Pritom nije nužno koristiti highlighter već će poslužiti i sjenilo hladnog tona sa svjetlucavim elementima, prenose Ljepota&Zdravlje. Eye-lighter poziva na nježnije blendanje prelijevajućih nijansi kako bi postigao efekt svježine.

Prilikom isprobavanje ove tehnike ne morate se plašiti miješanja boja već možete spojiti različite hladne nijanse zajedno kako biste stvorili kaleidoskop boje i svjetla.

Ovaj trend pruža odmak od korištenja dosad veoma popularnih toplih i neutralnih nijansi te u fokus stavlja hladnije tonove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije