Ljepota

Malo mašte i smjelosti za vjenčanje iz snova

Malo mašte i smjelosti za vjenčanje iz snova
Foto: N.N. | Malo mašte i smjelosti za vjenčanje iz snova
N.N.

​Želite nešto efektno, ekstravagantno i upečatljivo, a da vas ne košta mnogo - potrebno je samo malo smjelosti i mašte u kombinovanju boja prilikom dekoracije.

Prvo, vidite čim raspolažete - osnovna dekoracija u salama za svadbena veselja obično je bijela - stolnjaci, navlake na stolicama, baloni, draperije. Vjenčanica je takođe bijela, a takva može da bude i svadbena torta - dakle, unesite detalje koji će oživjeti i razigrati atmosferu i ostaviti nezaboravan utisak. Dekorateri preporučuju da se poigrate bojama koje se rijetko kombinuju. Odaberite osnovni ton - crvena, zelena, žuta, plava - a zatim dodajte roze, narandžastu i ljubičastu i postići ćete fantastičan efekat.

Naručite bidermajer od crvenih i roze ruža, a poslastičaru koji vam pravi tortu dočarajte svoju ideju i dogovorite se s njim da napravi jestivu dekoraciju za tortu u obliku ruža. Crvena i roze nisu uobičajena kombinacija, ali na bijeloj podlozi će fantastično izgledati. Dodajte svom svadbenom izgledu neki detalj u ove dvije boje ili u jednoj od ovih boja (crvene cipele, roze ruž, minđuše, traka oko struka ili oko ruke, tašnica…). Mladoženja može nositi crvenu ili roze kravatu, ili leptir mašnu (i maramicu u džepu sakoa).

Ako želite vatreniji utisak, kombinujte crvenu i narandžastu - ove dvije boje su na krajevima istog spektra i divno će se uklopiti. Ako želite efektan kontrast, uparite crvenu i ljubičastu.

Ako niste sigurni šta vam se najviše sviđa, napravite jednostavnu probu s ukrasnim trakama - u bilo kojoj prodavnici koja drži ovu vrstu robe, pronaći ćete veliki izbor boja i nijansi ukrasnih traka. Jednostavno uzmite koture traka u dvije boje i uparujte ih, da vidite kakav efekat daju.

Crvena i žuta su vedre i vesele boje, i kad im dodate roze, narandžastu ili ljubičastu, postići ćete zanimljive efekte. Poigrajte se i vidite kako izgleda kad spojite po tri boje - žutu, narandžastu i crvenu, narandžastu, crvenu i roze, zelenu, ljubičastu i žutu… Kad preovlađuje bijela boja, dekoracija prosto ne može biti previše šarena, ali preporuka dekoratera je da ipak ne kombinujete više od tri boje i da onu treću dodajete u malim količinama, dok dvije glavne uparujete u jednakim količinama. Ta eventualna treća boja može da bude boja balona i ukrasnih traka, dok ćete se u cvjetnim aranžmanima držati kombinacije dvije boje - a ovo su samo osnovni prijedlozi. Mogućnosti su ogromne, pustite mašti na volju.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije