Ljepota

Marama kao zaštita i ukras

Marama kao zaštita i ukras
Foto: N.N. | Marama kao zaštita i ukras
N.N.

Višegodišnju dominaciju kačketa i šeširića, kao glavnih ljetnih modnih detalja na glavi, ali i praktičnih štitova od sunca, ove godine smijenile su dezenirane marame i ešarpe.

Nosićemo ih na plaži, uparene s kupaćim kostimima, tokom vrelih dana u gradu uz lepršave haljinice i džins, ali i uveče kao dio elegantne toalete, samo što su u pitanju stilizovane marame od najfinijih materijala. Razumije se, ovaj atraktivni modni detalj možete da nosite na razne načine, pazeći pritom da stil vezivanja uskladite s odabranom odjevnom kombinacijom.

Trendi pečat

Osim izbora omiljenog dezena, pečat ovom trendi detalju udarićete i načinom na koji ćete maramu vezati - ispod brade ili na potiljku.

Takođe, na raspolaganju su vam manje, četvrtaste, zatim marame s našivenim trakama, ali i duge ešarpe koje su, ujedno, najupečatljivije.

One će vam poslužiti kao kamuflaža za frizuru kojom se u određenom trenutku baš i ne ponosite, ali i kao jasan pokazatelj vašeg modnog izražaja.

Modeli

U šarolikom izboru naići ćete na različite modele od velikih do četvrtastih i malih, jednobojnih u neutralnim ili drečavim bojama, kao i prošaranih dezenima, printovima - cvjetnim, geometrijskim, životinjskim, voćnim ili apstraktnim. Marame su zapravo idealna zamjena za šešire i kape, a dizajnirane su od različitih materijala, od čvrstih i pamučnih do laganih i providnih.

Ovog ljeta naročito je moderan retro način vezivanja a la Odri Hepbern, koji je prepoznatljiv po tome što se marama veže na potiljku, a izgledu daje profinjenu i elegantnu notu. Izdvaja se i džipsi stil, karakterističan po tome što je maramom prekriveno čelo i cijela kosa, a odlično stoji uz boho odjevne kombinacije. Nezaobilazan je i hipi stil, za koji su idealne manje cvjetne marame kojima se prekriva samo polovina glave, a kosa je potpuno puštena. U kežual varijantama ovaj aktuelan modni detalj možete nositi i kao traku ili ga vezati u mašnu.

Maramu možete da vežete i kao turban koji odlično stoji uz dugačke lepršave ljetne haljine. Tako skockani bićete sigurno zapaženi, gdje god da se pojavite.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije