Ljepota

Maska od samo dva sastojka za oporavak suve kože

Maska od samo dva sastojka za oporavak suve kože
Foto: Pixabay/Engin_Akyurt | Maska od samo dva sastojka za oporavak suve kože

Sve je više toplih proljećnih dana. To znači da je vrijeme da promijenimo i rutinu, kada je njega lica i kože u pitanju.

Ma koliko djelovalo da se ništa značajno nije promijenilo, hladni dani i te kako mogu da ostave posljedice, kako na organizam, tako i na našu kožu.

Baš kao što nam zimi tijelo traži određene namirnice i baš kao što se hranimo potpuno drugačije nego što to radimo tokom ljeta, tako, s promjenom vremena, moramo da počnemo drugačije da "hranimo" i najveći organ.

Prvo što osjeti promjene spoljnih uticaja jeste naše lice i zato ono zahtijeva posebnu pažnju. Važno je da mu pružimo sve ono što mu je neophodno i da ga dobro "nahranimo".

Koža, tokom zime, uglavnom postane suva i zato isprobajte masku koja će mu dati neophodnu hidrataciju. Priprema se od samo dva sastojka i uopšte vam neće biti komplikovano da je napravite.

Dva sastojka

Priprema ove maske zahtijeva samo dva sastojka i to ne dva skupa sastojka, pa ne morate da brinete da će vaš budžet biti mnogo oštećen. Najbolje od svega je to što će efekat ove maske biti mnogo bolji nego da ste kupili neku gotovu i skuplju.

Potreban vam je jedan zreli avokado i jedna kašičica maslinovog ulja. Polovinu zrelog avokada pomiješajte s uljem i umutite kašikom energično. Na ovaj način ćete dobiti gustu pastu koju je potrebno da nanesete na čisto lice i ostavite je da djeluje oko 15 minuta.

To možete uraditi vrlo lako, pomoću proljećnih maski za lice, za vaš tip kože. One se vrlo jednostavno prave, nisu skupe, a efekat je daleko bolji od maski koje se kupuju gotove.

Ispiranje lica

Nakon 15 minuta, isperite lice toplom vodom i nastavite sa svojom uobičajenom njegom. Vjerovatno se pitate u čemu je stvar? Avokado ima hidratantna svojstva, pa će vaša koža biti nahranjena i postaće glatka i mekana. Ovu masku je dovoljno da koristite jednom mjesečno.

(24sedam.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije