Ljepota

"Met Gala" 2023. okupio najveće zvijezde: Glamur u čast Karla Lagerfelda

"Met Gala" 2023. okupio najveće zvijezde: Glamur u čast Karla Lagerfelda
Foto: N.N. | "Met Gala" 2023. okupio najveće zvijezde: Glamur u čast Karla Lagerfelda

NJUJORK - "Met Gala", najprestižniji modni događaj na svijetu, na kojem zvijezde pokazuju svoja kreativna izdanja prema zadatoj temi, održan je u ponedjeljak uveče malo iza ponoći.

Tema ovogodišnje "Met Gala" večeri bila je bogata modna ostavština njemačkog dizajnera Karla Lagerfelda, koji se svojim genijalnim radom upisao u stranice modne istorije. Dizajner koji je zauvijek obilježio modnu industriju najpoznatiji je po radu za modnu kuću "Chanel", koju je u pravo vrijeme podigao na sami vrh modne ljestvice.

Foto: Tanjug/AP

Iako su za njegov život vezane razne kontroverze, veče je bilo u znaku mode, a posjetioci su mogli pogledati izložbu s više od 150 kreacija Karla Lagerfelda. Serija izloženih odjevnih komada obuhvatila je razdoblje kreativnog usmjeravanja modnog vizionara u luksuznim kućama "Chloe", "Fendi", "Chanel", kao i rad za prestižne francuske brendove "Balmain" i "Patou".

Foto: Tanjug/AP

Crveni tepih na "Met Gali" je modni događaj koji prati cijeli svijet. Tokom večeri na kultnim stepenicama izmjenjuju se različite kreacije koje se danima komentarišu. To je događaj na koji žele biti pozvani svi, a zbog svoje ekskluzivnosti dobio je kultni status. Ove godine domaćini su bile glumice Penelope Kruz i Mihaela Koel, teniser Rodžer Federer i pjevačica Dua Lipa. Tokom večeri na crvenom tepihu su se mogle vidjeti razne kreacije, a dominirale su vintage Chanel toalete, što je bilo i očekivano. Najveće iznenađenje večeri je glumac Džared Leto, koji se pojavio u kostimu voljene Karlove mačke Čoupet.

Foto: Tanjug/AP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije