Ljepota

Metod za izbjeljivanja zuba (VIDEO)

Metod za izbjeljivanja zuba (VIDEO)
Foto: Pixabay | Metod za izbjeljivanja zuba (VIDEO)

​TikToker Armen Adamjan podijelio je video u kojemu je opisao način na koji uz tri jeftina sastojka primijeniti netoksičnu metodu za izbjeljivanje zubi, a stomatolog je potvrdio da metoda nije tek jeftini trik.

Kako prenosi portal Živim, Adamjan je u blenderu izmiješao kivi, sodu bikarbonu i krastavac te dobivenom smjesom četkao zube nekoliko puta sedmično.

Stomatolog Džozef Fild potvrdio je da ovaj trik zaista djeluje. Napomenuo je da zubi možda neće potpuno promijeniti nijansu, ali bi trebala biti vidljiva razlika u odnosu na ono kako su izgledali prije.

"Kombinacija kivija, krastavca i sode bikarbone efikasno uklanja mrlje te zubima daje svjetliji i bjelji izgled", potvrdio je doktor Fild.

Objasnio je da efikasnost ove metode leži u činjenici da se blago abrazivna soda bikarbona spaja s kiselinama iz kivija i krastavca te zajedno djeluju uklanjajući mrlje s površine zuba, prenosi Krstarica. 

@creative_explained Cucumber + Kiwi = Magic!  #teethwhitening #lifehack #hack #natural #beautyhacks #whiteteeth #diy #selfcare #teeth #lifehacks #plantbased #recipe ♬ original sound - Armen Adamjan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije