Ljepota

Mis RS Ivona Vučković za 'Nezavisne': Prvo obrazovanje pa onda sve ostalo

Mis RS Ivona Vučković za 'Nezavisne': Prvo obrazovanje pa onda sve ostalo
Foto: Ilustracija | Mis RS Ivona Vučković za 'Nezavisne': Prvo obrazovanje pa onda sve ostalo

Kada se spoje mladost i ljepota, uz dobru volju ne treba mnogo da bi se postigao zapažen uspjeh. Sve to ima Ivona Vučković iz Bileće, koja je prije nekoliko dana u Bijeljini izabrana za mis Republike Srpske za 2017. godinu.

Vučkovićeva je trenutno na završnoj godini Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu, ali priznaje da ne planira da se tu zaustavi.

"Fakultet mi je trenutno jedan od prioriteta, dok manekenstvo smatram hobijem. Ali, mislim da se sve može zajedno uskladiti i postići", rekla je ona između ostalog u intervjuu za "Nezavisne".

Ona je u manekenstvu već nekoliko godina, a napomenula je da smatra da djevojke koje predstavljaju neku državu na izborima ljepote mogu biti najbolji ambasador iste, te priznaje da ju je titula najljepše djevojke u RS iskreno iznenadila.

NN: Ponijeli ste lentu mis Republike Srpske za 2017. godinu. Da li je ova titula bila očekivana i kakvi su utisci sada nakon pobjede?

VUČKOVIĆ: Nadala sam se da ću proći dalje i biti među 12 finalistkinja, ali titulu mis Republike Srpske nisam očekivala, bila sam jako iznenađena.

NN: Od kada ste u svijetu manekenstva i pronalazite li se u ovom pozivu?

VUČKOVIĆ: Manekenstvom i modelingom se bavim već nekoliko godina, član sam Modne agencije "ABC models internacional", na čiju preporuku sam se i prijavila na izbor za mis.

NN: Kako su tekle pripreme za izbor za mis RS, a šta je to što Vas sada čeka do izbora za mis BiH?

VUČKOVIĆ: Prije izbora za mis RS nekoliko dana smo provele u prelijepom ambijentu jednog semberskog motela i restorana. Tu smo se pripremale, ali podjednako i uživale. Na pripreme za izbor mis BiH 14. septembra putujemo u Tursku, gdje ćemo boraviti 12 dana. Tome se najviše radujem, nastavku druženja sa divnim djevojkama koje sam upoznala kroz ovo takmičenje.

NN: Za izbor ljepote uvijek je vladalo veliko interesovanje, no čini se da je posljednjih godina smanjeno. Zašto je to tako i šta mislite da je uticalo na ljude?

VUČKOVIĆ: Kada sam se takmičila na regionalnom nivou za mis Hercegovine bilo je mnogo prijavljenih djevojaka, pravili su se kastinzi i uži krugovi prije proglašenja. Vjerujem da je tako bilo i u drugim regijama. Ne bih rekla da je interesovanje smanjeno. Ovo takmičenje je prije svega jedno lijepo iskustvo i prilika za nova poznanstva.

NN: Djevojke koje se bave manekenstvom ili modelingom uglavnom moraju naporno da vježbaju, kao i da se pridržavaju strožeg režima ishrane da bi održale vitku liniju. Kako Vi održavate svoju?

VUČKOVIĆ: Imam sreću da sam po prirodi takva, imam visinu i nisam sklona gojenju, ali naravno da to samo po sebi nije dovoljno. Trudim se da redovno vježbam, odlazim u teretanu ili na fitnes. Takođe se trudim da se hranim zdravije, koliko je to moguće.

NN: Mislite li da učesnice izbora ljepote zaista mogu biti ambasadori neke države u svijetu?

VUČKOVIĆ: Naravno, zašto da ne. Pored ljepote koju svaka od nas posjeduje, djevojke koje se takmiče na izboru za mis moraju biti kompletne ličnosti, pametne i obrazovane prije svega.

NN: Kakvi su Vam planovi za neki naredni period, sanjate li da nosite revije nekih svjetskih dizajnera?

VUČKOVIĆ: Zasad sam posvećena pripremama u ovom takmičenju, kada se sve završi moraću da izdvojim vrijeme za fakultet i učenje. Jedan od ciljeva mi je da diplomiram do sljedećeg ljeta. Nadam se da će usput biti i nekih ponuda vezanih za manekenstvo i modeling. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije