Ljepota

Mis RS Ivona Vučković za 'Nezavisne': Prvo obrazovanje pa onda sve ostalo

Mis RS Ivona Vučković za 'Nezavisne': Prvo obrazovanje pa onda sve ostalo
Foto: Ilustracija | Mis RS Ivona Vučković za 'Nezavisne': Prvo obrazovanje pa onda sve ostalo
Nevena Vržina

Kada se spoje mladost i ljepota, uz dobru volju ne treba mnogo da bi se postigao zapažen uspjeh. Sve to ima Ivona Vučković iz Bileće, koja je prije nekoliko dana u Bijeljini izabrana za mis Republike Srpske za 2017. godinu.

Vučkovićeva je trenutno na završnoj godini Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu, ali priznaje da ne planira da se tu zaustavi.

"Fakultet mi je trenutno jedan od prioriteta, dok manekenstvo smatram hobijem. Ali, mislim da se sve može zajedno uskladiti i postići", rekla je ona između ostalog u intervjuu za "Nezavisne".

Ona je u manekenstvu već nekoliko godina, a napomenula je da smatra da djevojke koje predstavljaju neku državu na izborima ljepote mogu biti najbolji ambasador iste, te priznaje da ju je titula najljepše djevojke u RS iskreno iznenadila.

NN: Ponijeli ste lentu mis Republike Srpske za 2017. godinu. Da li je ova titula bila očekivana i kakvi su utisci sada nakon pobjede?

VUČKOVIĆ: Nadala sam se da ću proći dalje i biti među 12 finalistkinja, ali titulu mis Republike Srpske nisam očekivala, bila sam jako iznenađena.

NN: Od kada ste u svijetu manekenstva i pronalazite li se u ovom pozivu?

VUČKOVIĆ: Manekenstvom i modelingom se bavim već nekoliko godina, član sam Modne agencije "ABC models internacional", na čiju preporuku sam se i prijavila na izbor za mis.

NN: Kako su tekle pripreme za izbor za mis RS, a šta je to što Vas sada čeka do izbora za mis BiH?

VUČKOVIĆ: Prije izbora za mis RS nekoliko dana smo provele u prelijepom ambijentu jednog semberskog motela i restorana. Tu smo se pripremale, ali podjednako i uživale. Na pripreme za izbor mis BiH 14. septembra putujemo u Tursku, gdje ćemo boraviti 12 dana. Tome se najviše radujem, nastavku druženja sa divnim djevojkama koje sam upoznala kroz ovo takmičenje.

NN: Za izbor ljepote uvijek je vladalo veliko interesovanje, no čini se da je posljednjih godina smanjeno. Zašto je to tako i šta mislite da je uticalo na ljude?

VUČKOVIĆ: Kada sam se takmičila na regionalnom nivou za mis Hercegovine bilo je mnogo prijavljenih djevojaka, pravili su se kastinzi i uži krugovi prije proglašenja. Vjerujem da je tako bilo i u drugim regijama. Ne bih rekla da je interesovanje smanjeno. Ovo takmičenje je prije svega jedno lijepo iskustvo i prilika za nova poznanstva.

NN: Djevojke koje se bave manekenstvom ili modelingom uglavnom moraju naporno da vježbaju, kao i da se pridržavaju strožeg režima ishrane da bi održale vitku liniju. Kako Vi održavate svoju?

VUČKOVIĆ: Imam sreću da sam po prirodi takva, imam visinu i nisam sklona gojenju, ali naravno da to samo po sebi nije dovoljno. Trudim se da redovno vježbam, odlazim u teretanu ili na fitnes. Takođe se trudim da se hranim zdravije, koliko je to moguće.

NN: Mislite li da učesnice izbora ljepote zaista mogu biti ambasadori neke države u svijetu?

VUČKOVIĆ: Naravno, zašto da ne. Pored ljepote koju svaka od nas posjeduje, djevojke koje se takmiče na izboru za mis moraju biti kompletne ličnosti, pametne i obrazovane prije svega.

NN: Kakvi su Vam planovi za neki naredni period, sanjate li da nosite revije nekih svjetskih dizajnera?

VUČKOVIĆ: Zasad sam posvećena pripremama u ovom takmičenju, kada se sve završi moraću da izdvojim vrijeme za fakultet i učenje. Jedan od ciljeva mi je da diplomiram do sljedećeg ljeta. Nadam se da će usput biti i nekih ponuda vezanih za manekenstvo i modeling. 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Počinje vrijeme vladavine sukanja
Ljepota

Počinje vrijeme vladavine sukanja

Tonik od jabukovog sirćeta
Ljepota

Tonik od jabukovog sirćeta

Pet savjeta za prirodno lijepe obrve
Ljepota

Pet savjeta za prirodno lijepe obrve

Prozirne pantalone novi modni hit
Ljepota

Prozirne pantalone novi modni hit

Najčitanije