Ljepota

Mis univerzuma Kolumbijka Paulina Vega

Mis univerzuma Kolumbijka Paulina Vega
Mis univerzuma Kolumbijka Paulina Vega

Paulina Vega, predstavnica Kolumbije, izabrana je u nedjelju veče za Miss Universe 2015. na 63. spektakularnom takmičenju održanom u Majamiju.

Dvadesetdvogodišnja manekenka i studentkinja ekonomije, koja se za naslov najljepše žene svijeta takmičila sa još 87 kandidatkinja, preuzela je titulu od Venecuelanke Gabrijele Isler. Paulina je unuka legendarnog tenora Gastona Vege, dok joj je baka Elvira Kastiljo bila mis Atlantika 1953. godine.

Studentkinja je poslovne administracije, a za sebe voli da kaže da "spava s otvorenim očima", da đuska u teretani kad je niko ne gleda i stalno zapisuje kako ne bi ništa zaboravila. Manekenstvom se bavi od svoje osme godine. Dolazi iz velike porodice, ima četiri sestre i tri brata. Paulina govori njemački, engleski i francuski jezik.

Vega je primila krunu sa suzama u očima, odjevena u dugu haljinu sa srebrnim šljokicama i dubokim izrezom. Ona je druga Kolumbijka koja je ponijela titulu najljepše na svijetu, nakon Luz Marine Zuluage 1956. godine.

Od samog dolaska na Floridu Paulina Vega je uz mis Španije bila favorit, pa i ne čudi što je prošlogodišnja pobjednica Gabrijele Isler iz Venecuele krunu predala upravo njoj.

Drugoplasirana je bila mis Amerike Nia Sančez, dok je titula druge pratilje otišla u ruke mis Ukrajine Dijane Harkuše.

U zadnji krug takmičenja ušle su djevojke iz Argentine, Australije, Brazila, Španije, SAD, Francuske, Indije, Indonezije, Italije, Jamajke, Holandije, Filipina, Ukrajine i Venecuele. Srbiju je predstavljala Anđelka Tomašević, ali nije ostvarila zapažen rezultat.

Sve misice na izboru Miss Universe su imale vrlo gust raspored koji je uključivao službena snimanja u kupaćim kostimima i večernjim haljinama, mnogobrojne intervjue, snimanje raznih video-priloga, fotografisanje radi službenih slika koje su ljepotice snimile sa čuvenim fotografom iz Njujorka.

Dvadesetak dana napornih priprema, uvježbavanje koreografije, te sudjelovanje u svim aktivnostima na izboru svakako je, kako su i same izjavile, predivno iskustvo za sve djevojke i jedinstvena prilika u životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije