Ljepota

Pratite nas na Google news

Moć krastavca u beauty tretmanima

Moć krastavca u beauty tretmanima
Foto: N.N. | Moć krastavca u beauty tretmanima
N.N.

Beauty rutina kojoj teži svaka žena je ona koja je najbolja za njen tip kože i koja će njenoj koži omogućiti posebnu hidrataciju, njegu i zdravlje.

Postoje neki sastojci koje svi proizvođači kozmetike vole koristiti u svojim preparatima, a jedan od najtraženijih definitivno je krastavac.

Namirnica koja blagotvorno utiče na upalne procese u ljudskom organizmu, osigurava hidrataciju ljudskoj koži i sadrži antikancerogena svojstva, jedna je od najsavršenijih izbora za korištenje u beauty tretmanima.

Podočnjaci

Krastavac u kozmetici može pomoći koži na području oko očiju da se potpuno obnovi i da ružni podočnjaci i ljubičaste naborane vrećice nestanu s vašeg lica. Ima moć izbjeljivanja ljubičaste boje s podočnjaka, zato u mnogim filmovima i reklamama možete vidjeti kako žene na očima drže kolutove krastavca.

Opekotine

Uz krastavac možete izliječiti opekotine nastale od sunca. Naime, ova supernamirnica je idealna za trenutke kada se malo previše opustite na jakom suncu, pa zaradite opekotine koje nimalo nisu ugodne. Krastavac je uz jogurt savršena namirnica za obnovu opečene kože jer on ugodno hladi kožu i obnavlja je.

 Hidratacija

Krastavac u sebi sadrži 95% vode uz koju omogućava vašoj koži potpunu i dubinsku hidrataciju i sjajan osjećaj vlažnosti kože. Osim što će hidratizovati vašu kožu iznutra, krastavac i površinu kože drži u savršenoj ravnoteži hidratacije koja vam je potrebna.

Anti-age efekat

Osim što je bogat antioksidansima, ujedno i štiti kožu od znakova starenja i omogućava joj potrebnu svježinu i čvrstoću. Zaboravite na znakove starenja i brigu oko godina i krenite u kupovinu ove odlične, zdrave i ukusne namirnice.

Blistavost

Ako vašoj koži nedostaje sjaja i vrlo je umorna i isušena, krastavac će pomoći da je potpuno obnovite, a vitamin C kojim je bogat, izjednačiće vaš ten i potpuno obnoviti površinu tvoje kože.

Najčitanije