Ljepota

Modna nagrada "Karl lagerfeld" od 150.000 evra

Modna nagrada "Karl lagerfeld" od 150.000 evra
Foto: Ilustracija | Modna nagrada "Karl lagerfeld" od 150.000 evra

"Moët Hennessy Louis Vuitton" (LVMH) potvrdio je da će njihova specijalna nagrada od sada nositi naziv po legendarnom modnom dizajneru, koji je bio kreativni direktor "Chanela" i "Fendija" Karlu Lagerfeldu.

Legendarni dizajner učestvovao je kao sudija LVMH-ovih nagrada za mlade modne dizajnere, ostavljajući većinu takmičara pod velikim utiskom.

Nagrada će prvi put biti dodijeljena tokom šestog izdanja dodjele nagrada 4. septembra u Fondaciji "Louis Vuitton".

Dobitnik nagrade "Karl Lagerfeld" dobiće 150.000 evra i jednogodišnji mentorski program koji im pruža LVMH tim, koji nudi stručnost u područjima kao što su intelektualno vlasništvo, istraživanje, proizvodnja, distribucija, imidž, komunikacija i marketing.

Kao i obično, žiri je prepun modnih zvijezda, a čine ga imena poput Marije Gracije Čiuri iz "Diora", Marka Džejkobsa, Nikolasa Geskuierea iz "Louis Vuittona", "Loewe" šalje kreativnog direktora Džonatana Andersona, "Berluti" Krisa Van Asčea i "Givenchy" Kler Vait Keler. U žiriranju će učestvovati i rukovodioci kompanije Delfin Arnault, Žan-Paul Klaveri i Sidni Toledano.

"Karl Lagerfeld, kreativni direktor kuće 'Fendi' od 1965. godine, bio je uključen u dodjelu nagrada od samog pokretanja. Potpuno se predao tome od prvog dana, prenoseći na nas svoj entuzijazam i energiju, dijeleći sa svima, bilo članovima žirija ili kandidatima, svoj odnos, znanje i strast prema modi. Uvijek ćemo čuvati u sjećanju te dragocjene trenutke", kazala je Delfin Arnault, članica LVMH vijeća.

LVHM je poznati multinacionalni konglomerat za luksuznu robu i svake godine nagrađuje najperspektivnije mlade dizajnere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije