Ljepota

Modne greške koje svi pravimo

Modne greške koje svi pravimo
Foto: Pixabay | Modne greške koje svi pravimo

Stilista Kristina Stajn otkrila je nekoliko najčešćih modnih grešaka koje žene prave.

Stilistkinja Kristina Stajn otkrila je nekoliko najčešćih modnih grešaka i dala savete kako da ih izbegnete.

Uvlačenje košulje u pantalone

 "Ako vaši modni komadi nisu ukrojeni, uvlačenje košulje u pantalone može biti odličan način da definišete svoje tijelo", kaže Stejn.

Ono na šta se sve  svodi je „pravilo trećine“, koje je popularan koncept u umetnosti i fotografiji, ali se može primeniti i na modu.

"Kada ostavite gornji deo neuvučen, vi se zapravo petljate sa pravilom trećine na svom telu, jer zapravo ne definišete nijednu tačku na svom tijelu", kaže Stajn.

Osim ako ne nosite izuzetno uske donje pantalone, gde bi se tkanina majice mogla skupiti, Stajn kaže da je uvlačenje vrlo efikasno.

Obično je to vrlo mala stvar koju možemo da promenimo da bi odeća izgledala bolje. Treba samo da uvučemo košulju u pantalone i izgledaćemo bolje i urednije.

Ignorisanje uputstva za pranje na odjeći

Kada je u pitanju briga o vašoj odeći, jedna uobičajena greška za koju Stejn kaže da je ljudi često prave je ta da ne čitaju etikete na odjeći koju kupe.

"Ako na etiketi piše - samo hemijsko čišćenje, ručno pranje ili sušenje na vazduhu, verovatno bi trebalo da se držite toga. Na taj način ćete izvući maksimum iz svoje garderobe", dodala je stilistkinja.

Prečesto pranje farmerki

Stilistkinja je rekla i  da često viđa ljude kako previše često peru farmerke.

"Trebalo bi da perete farmerke samo na niskim temperaturama i pustite ih da se osuše na vazduhu ako morate da ih operete", objasnila je ona.

Što više perete i sušite farmerke, brže će izbledeti i materijal će postati slabiji. Stručnjaci su naveli da je savršen broj nošenja između pranja zapravo oko devet ili deset. Naravno, trebalo bi da ih perete češće ako su vidljivo prljave.

Pazite na metalni rajsferšlus

Da li ste ikada primjetili male rupe i oštećenja na odjeći nakon pranja?

Iako postoji šansa da je sama odjeća lošeg kvaliteta i lakše podložna uništavanju, glavni krivac ipak možete biti vi.

Kada perete odjeću koja ima metalni patent zatvarač, kao što su trenerke ili farmerke, uvijek zatvorite patent zatvarač kako biste spriječili oštećenje odjeće.

Džemperi na vješalici

Ako džempere stavite direktno na vješalice, oni se  mogu rastegnuti i izgubiti oblik, prenosi Informer.

"Više volim da ih presavijam, ali zavisi od toga koliko neko ima prostora u ormanu", kaže Stajn.

Ako nemate mjesta u svom ormanu za sve svoje džempere, još uvijek možete da ih okačite, samo ih prevucite preko šipke za vješanje umjesto da ih objesite na tradicionalan način, predlaže ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije