Ljepota

Modni hit: Proljeće u žutom

Modni hit: Proljeće u žutom
Foto: N.N. | Modni hit: Proljeće u žutom

Nakon duge i teške zime nema bolje modne detoksikacije od rasplesanih komada u živim bojama poput žute. Najmodernija nijansa je limun žuta, ali i senf žuta. Odaberite svoju omiljenu nijansu ove boje i hrabro zakoračite u proljećne dane.

Žuta je odlična za kombinovanje, međutim ukoliko ne preferirate žutu od glave do pete, kombinujte je sa crnom, bijelom ili drugim pastelnim nijansama. Takođe, možete odabrati modne dodatke u ovoj energetskoj boji.

Nošenje ovih nijansi kožu čini sjajnijom i vibrantnijom, a ten osvježenim. Uz to, lijepo izgleda kada se kombinuje sa neutralnim nijansama te neizbježnom crnom i bijelom, ali i žutim modnim dodacima. Žuta košulja za posao, žuta lagana haljina za odlazak na kafu, tanki žuti kaiš kao dodatak monohromatskoj odjevnoj kombinaciji ili žute cipele koje će vaše korake učiniti lakšim.

Stilisti je preporučuju osobama sa stavom, smjelim i samopouzdanim, jer privlači poglede, traži pažnju i nije za one koji bi da ih niko ne primijeti. Možete je nositi i u dnevnim i u večernjim kombinacijama, ali oprezno. Uvijek nosite samo jedan komad odjeće u ovoj boji. Ako niste previše hrabri za žutu, a želite da idete u korak sa trendovima, kupite majicu u ovoj boji jer možete da je najlakše kombinujete. Zapamtite, manje je više, a sa žutom bojom nikako ne smijete da pretjerate.

SENF ŽUTA

Uprkos brojnim trendovima koji su preplavili sezonu u modnom svijetu, senf žuta je svoje mjesto pronašla unutar novih kolekcija high street brendova iz kojih se preselila ravno u ormare. Pogled na najbolje modele daje utisak da se boja senfa jasno ističe kao proljećni favorit.

Iako naizgled neobičan izbor, nijansa senfa u trenu će transformisati svaku kombinaciju. Unutar žute palete, u senf nijansi, nalazi se upečatljiv odgovor na svaki komad unutar vašeg ormara. Osim što će razbiti monotoniju onih jednostavnih crnobijelih kombinacija, njeni zagasiti tonovi donose svježinu zemljanim tonovima. Senf nijansa odlično će se slagati i s plavom bojom, što će je istaknuti kao odličan dodatak omiljenim proljećnim traper modelima.

Uz žutu će se nositi:

Narandžasta

Narandžasta je jedna od neočekivanih boja koje će se vratiti u proljeće 2018. Što upadljivija, to bolja  to dokazuju i najnovije kolekcije, koje su već prepune narandžastih komada i predlažu ih za odjevne kombinacije cijelog proljeća.

Boja lavande

Riječ je o boji lavande, koju su modni dizajneri uveliko forsirali na modnim pistama za proljeće 2018, pa upravo tada možemo očekivati njenu kulminaciju na gradskim ulicama.

Pink

Ako ste pomislili da trendu millennial pink dolazi kraj, brojna izdanja odjeće i obuće dokazuju da ovaj trend nije na zalasku. Bez obzira izaberete li barbie nijansu ili vruću pink, u svakom slučaju izgledaćete potpuno u trendu.

Neutralna

Neutralne nijanse su nosive iz sezone u sezonu, te nastavljaju biti jedan od omiljenih odabira svih modernih djevojaka. Za proljeće 2018. dizajneri nam spremaju mnogo smeđih, bež i kremastih komada.

SJAJNO SE UKLAPA I U ENTERIJER

Senf žuta je upečatljiva boja iako sadrži suptilnije tonove žute. To je boja kojoj više odgovaraju podloge sa teksturom, ali i na podlozi sa sjajem neće podbaciti.

Savršena je za akcentovanje pojedinih dijelova enterijera ili za razbijanje monotonih šema u prostoru. Posebno dobro izgleda na mekanim i bogatim materijalima poput pliša, baršuna i vune, u što se možete uvjeriti ako bacite pogled na zimske kolekcije poznatih modnih brendova

Makeup

Žute usne su pomalo ekstreman korak, ali su zato žuti nokti jedan od ultimativnih proljećnih makeup & beauty trendova.

Od intenzivne limun žute do pastelnih i jantarnih nijansi, žuta boja sve je popularnija u paletama. Postalo je jasno da će žuta sjena postati jedan od glavnih trendova sezone u svijetu ljepote.

Iako vam se na prvu može učiniti kao preveliki izazov, činjenica je da svaka boja kože ima žute podtonove, što znači da će žuta izgledati prirodnije na koži nego što vam se možda čini.

Makeup stručnjaci preporučuju pastelne nijanse za svjetlije boje kože, dok maslinastoj puti najviše laskaju jantarne nijanse žute.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije