Ljepota

Mokasine, cipele koje će obilježiti 2022. godinu

Mokasine, cipele koje će obilježiti 2022. godinu
Foto: N.N. | Mokasine, cipele koje će obilježiti 2022. godinu

U raskošnoj paleti boja i s dodatkom upečatljivih detalja, ali i doze udobnosti, odjevni komadi i modni dodaci za 2022. godinu plijene pažnju na policama prodavnica, a prvi modeli već su svoje mjesto pronašli i u garderobama i svakodnevnim kombinacijama brojnih dama.

Među ključnim odjevnim komadima istakao se spoj elegantnih modnih klasika, jednostavnih basic modela, ugodnih odjevnih komada i efektnih trendi noviteta. Uz ključne odjevne komade, modni dodaci svakako su važan dio svakog ormara, a jedan takav modni dodatak su i trendi cipele.

U svakoj modnoj sezoni cipele su omiljeni modni dodatak. I dok ih njihova praktična strana čini nezaobilaznim dijelom baš svake kombinacije, njihov efektan izgled čini ih neodoljivim modnim dodatkom koji može začiniti i najjednostavniji outfit.

Upravo su takve cipele svoje mjesto pronašle u svakoj kolekciji i bez sumnje će obilježiti modnu 2022. godinu - među najudobnijiim i najelegantnijim modelima obuće koji će se unutar naše garderobe zadržati tokom cijele godine smjestile su se mokasine.

Kako su mokasine osvojile modni svijet?

Jednostavne i praktične, ravne cipele donose neodoljivi spoj udobnosti i elegantnog izgleda koji će biti favorit za dnevne, ali i večernje kombinacije. Jednako dobro izgledaće u spoju s omiljenom i uvijek popularnom ležernom kombinacijom farmerki i majica, poslovnim odijelom i ženstvenom haljinom. Osim ležernih i poslovnih, oni jednako udobni, ali mrvicu raskošniji ravni modeli cipela svoje će mjesto pronaći i u večernjim kombinacijama.

Kao najpoželjnije ravne cipele za 2022. godinu prve kolekcije omiljenih modnih brendova su, sasvim očekivano i opravdano, istakle mokasine - elegantne i udobne cipele koje će svojom svestranošću još jednom osvojiti modni svijet i ormare.

Nove trendi mokasine

Ove godine mokase ćemo nositi u njihovom klasičnom izdanju - od mekane kože s mat efektom ili od brušene kože, lišene detalja ili tek s ukrasnom metalnom kopčom. Na listi najpopularnijih modnih dodataka naći će se i mokasine s chunky đonom i platformom. Iako glomazne, nove trendi mokasie će, baš poput elegantnih klasičnih modela, odlično pristajati baš svakoj kombinaciji - od poslovnog odijela preko romantične haljine do ležernih farmerki. Još jedan način na koji će se nositi nove trendi mokasinke ove godine je u kombinaciji s čarapama. Bijele ili crne, vibrantnih boja ili uzoraka, čarape će mokasinama dati još efektniji izgled.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije