Ljepota

Morska so kao najzdraviji beauty trik

Morska so kao najzdraviji beauty trik
Foto: Ilustracija | Morska so kao najzdraviji beauty trik

Često znamo posegnuti duboko u novčanik kako bismo svom tijelu dali ono najpotrebnije, u nadi kako će upravo to pomoći našem zdravlju, ali i duhu. Znamo se naći i u situaciji kada preplatimo neki proizvod, čisto zato što je marka svjetski poznata, a ne ostavlja efekat na nama.

No alternative postoje, pogotovo u ljetnim mjesecima kada nam se tijelo najviše obnavlja.

Šta koristiti za kožu? Kosu? Koji su zdravi sastojci preporučljivi? Junak ove priče je - morska so.

Ne samo da je zdrava, već ima i terapijskih svojstava. Proces nastanka je vrlo jednostavan, prirodna morska so nastaje isparavanjem slane vode. Sadrži preko 80 elemenata i pomaže našem zdravlju, koži i kosi. Neki od njih su natrijum-hlorid, mangan, kalijum i magnezijum.

Morska so reguliše nivo kiseline u tijelu i time kontroliše rizik od pojave ozbiljnijih bolesti.

Naučnici su takođe dokazali kako će vam redovno uzimanje morske soli pomiješane s vodom pomoći u smanjivanju holesterola u tijelu. Super je prijatelj i vašem krvnom pritisku time što ga reguliše, a i omogućava vašem srcu pravilan rad. Ako stalno imate alergije ili ste dosta često prehlađeni jer je vaš organizam često podložan bolestima, možda je vrijeme da vaš imuni sistem ojačate upravo morskom soli.

Dodavanje razumne količine morske soli prehrani usporava osteoporozu (propadanje koštanog tkiva). Osim svježeg vazduha, strukturni dijelovi alge iz morske vode pomažu oporavku naše sluznice. Morska voda takođe ima i antibakterijski učinak.

Zbog kalijuma takođe i ublažava moguće grčeve u stomaku koje žene znaju često imati, pogotovo prije menstruacije. Ovaj čudotvorni sastojak se smatra i prirodnim pročišćivačem krvi jer sadrži veliku količinu vitamina C.

Služi i kao prirodni piling - pomiješajte je s kokosovim uljem i malo esencijalnog ulja od lavande za djelotvoran i umirujući učinak.

Ako se već dugo borite s masnom kosom, peruti i beživotnošću vaše kose, morska so bi mogla biti pravo rješenje. Uz pomoć mnogih minerala dobiće na volumenu i može apsorbovati višak ulja te dati vašoj kosi željeni sjaj i oporavak. Zato - dok ste na moru iskoristite ova svojstva maksimalno, a po povratku na kopnu snaći ćete se i s alternativama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije