Ljepota

Muke tinejdžera: Sve što treba da uradite da koža vrati sjaj

Muke tinejdžera: Sve što treba da uradite da koža vrati sjaj
Foto: Freepik/ilustracija | Muke tinejdžera: Sve što treba da uradite da koža vrati sjaj

Pubertet i adolescenciju karakterišu mnoge promjene - uključujući i estetske, pa mnogi mladi u ovom periodu "boluju" od akni i lošeg tena, masne kože i bubuljica.

Skoro preko noći se dešava da koža promijeni svoju stukturu i postane preplavljena bubuljicama. To može da traje mjesecima i da ostavi priličlno tamne i duboke ožiljke, piše "Helou".

Ono što stručnjaci savjetuju dugoročno, je da izbacite alkohol, sredite ishranu i dovoljno spavate. Takođe, važno je i da prilagodite njegu koja ne smije da izostane.

Imajte malo strpljenja

Ne postoji brzo rješenje za rješavanje akni. Bilo da je to izazvano promjenama hormona, promjenama u načinu života, netolerancijom na ishranu ili stresom, moraćete da budete strpljivi. Strpljenje je zapravo jedina stvar koja liječi kožu. Prilagodite svoju rutinu njege kože

Bez obzira što znate šta su dobri sastojci ne znate dok ne probate kako reaguju na vama. Držite se osnovnih sastojaka, a u hodu ih adaptirajte, prenosi "Politikin magazin".

Redovno čistite kožu lica.

Ograničite unos alkohola

Da biste ozbiljno izliječili kožu, morate potpuno da prestanete da pijete alkohol najmanje šest mjeseci. Ako primijetite upalu na svojoj koži poslije noćnog izlaska, vrijedi razmisliti o prelasku na opcije pića bez alkohola  dok koži dajete vremena da se oporavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije