Ljepota

Muška odjeća na ženskom tijelu

Muška odjeća na ženskom tijelu
Foto: N.N. | Muška odjeća na ženskom tijelu

Žene su oduvijek uživale posuđivati komade odjeće iz ormara bliskih muškaraca.

Tako se, recimo, muška košulja može iskombinovati na više načina kao kratka haljina, tunika i slično, a tu su i muški duksevi.

Mušku košulju možete, na primjer, nositi s kaišom stegnutom u struku, a za promjenu nabavite moderan kožni ili džins šorts, suknju ili pripijene hlače i dodajte crveni ruž. Ovakav spoj je dovoljno neutralan da ga možete nositi na posao, fakultet ili u izlazak na kafu, i dovoljno atraktivan da u njemu produžite i u večernji izlazak.

I neke poznate dame voljele su nositi mušku odjeću pa je to tako zajedničko Marlen Ditrih, Koko Šanel, Kari Delevinj, Džuliji Roberts i mnogim drugim.

One su obožavale ili još obožavaju nositi muške odjevne predmete, prije svega odijela i košulje.

Zapravo, može se reći da je istorija žena koje nose ono što se tradicionalno smatra muškom odjećom dosta duga. Sjetimo se samo genijalne Koko Šanel, koja je doslovno ukrala hlače jednom jahaču konja i od njih napravila svoj zaštitni znak. Ona se i tokom svojih putovanja po moru zaljubila u majice na pruge koje su nosili mornari, pa ih je nosila, a često je kombinovala i muške košulje.

Marlen Ditrih i njena pojavljivanja u muškim odijelima su redovno pratile kontroverze, te ovu filmsku zvijezdu obilježili zauvijek kao modnu ikonu.

Ponekad kao znak ženskog protesta i pokušaj nametanja, a ponekad zato jer jednostavno dobro izgledaju, muška odijela i košulje su oduvijek intrigirala žensku maštu. Slavna Odri Hepber je znala nositi muške polo majice, a opet je izgledala veoma ženstveno.

I ove sezone na ulicama možemo vidjeti sve više modno osviještenih dama koje nose muške ili men inspired komade odjeće. Smjelo ih kombinuju sa ženstvenijim komadima te tako postižu savršen balans elegantnog i casual stila.

Neki od najpoznatijih svjetskih modnih dizajnera ove sezone u svoje kolekcije uvrstili su komade dizajnirane za žene koji su inspirisani muškom modom.

Kažu da kada jednom počnete kupovati mušku odjeću shvatćete da je jako slična ženskoj, ali cijenom nekad puno prihvatljivija.

Košulja kao suknja

Omotajte mušku košulju oko struka i zakopčajte kako biste napravili suknju. Gornju košulju uvucite s prednje i stražnje strane. Rukave druge košulje omotajte oko prednjeg dijela struka i čvrsto svežite oko bokova.

Zarolajte ovratnik košulje kako biste stvorili gladak, čvršći pojas. Za ženstveniji izgled, rukave druge košulje koju ste obukle zavežite u mašnu umjesto običnog čvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije