Ljepota

Najljepše obučene žene u 2018: Trejsi Elis Ros kraljica stila

Najljepše obučene žene u 2018: Trejsi Elis Ros kraljica stila
Foto: N.N. | Najljepše obučene žene u 2018: Trejsi Elis Ros kraljica stila

Kraj godine uvijek je vrijeme za sumiranje rezultata i analiziranje proteklog perioda. Tako je u svim sferama, pa i u svijetu mode. Tim povodom kultni modni magazin "Vogue" sastavio je svoju listu 10 najbolje obučenih žena u 2018. godini.

Kako navode iz "Voguea", svih 10 žena koje su se našle na popisu shvataju globalnu ulogu svojih pojavljivanja na crvenom tepihu i u drugim prilikama. Na prvom mjestu našla se glumica Trejsi Elis Ros.

Možda je osjećaj za modu naslijedila od svoje majke, muzičke ikone Dajane Ros, ali nema sumnje da je ove godine blistala u brojnim prilikama. Nosila glamurozne haljine ili elegantno odijelo, ona je jedna od onih žena koje to rade s nevjerovatnom lakoćom.

Odmah iza nje našla se slavna pjevačica Ledi Gaga, koja se ove godine proslavila i ulogom u filmu "A Star Is Born". Slijedi je Megan Markl, supruga britanskog princa Harija, čijem istančanom modnom odabiru ni najbolji poznavaoci mode ne mogu naći manu.

Na listi su dalje Zoe Krevic, kćerka slavnog rokera Lenija Krevica, te Zendeja Meri Kolman, američka glumica, pjevačica, plesačica i model.

Na šestom mjestu našla se Paloma Elseser, američki plus size model, a iza nje su lijepa irska glumica Serše Ronan i slavna pjevačica Rijana. Na predzadnjem mjestu liste nalazi se američka filmska diva Ema Stoun, dok je na posljednjem, ali nimalo lošem mjestu Džema Čen, britanska glumica i model.

Iz "Voguea" ističu da je svaka od ovih dama pokazala kako je vladati i istaći se u svim prilikama. Žene koje su se nalazile u centru pažnje u godini #MeToo pokreta nosile su crnu boju, raspravljale o politici, udruživale se s aktivistima, iznosile mišljenja, odjećom slale poruke... 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije