Ljepota

Najraskošnija nijansa zelene: Boja smaragda dragulj zimske garderobe

Najraskošnija nijansa zelene: Boja smaragda dragulj zimske garderobe
Foto: N.N. | Najraskošnija nijansa zelene: Boja smaragda dragulj zimske garderobe

Već sa prvim danima decembra zakoračili smo u najraskošniju modnu sezonu u kojoj kao da nema granica i pravila - novi trendovi spojili su se s omiljenim klasicima i stvorili neodoljive odjevne kombinacije za prazničnu sezonu.

Od palete boja koja između bijele i crne kao ultimativnih klasika donosi pregršt zagasitih tonova i bogate boje dragog kamenja preko novih krojeva i silueta koji poznatim modelima donose novi izgled do materijala čije će teksture obogatiti i začiniti i one najjednostavnije kombinacije, zimska modna sezona garderobere će napuniti odličnim modelima kojima su efektne kombinacije zagarantovane.

Između klasika i trenda te s posebnim mjestom rezervisanim u svakom zimskom ormaru, smaragdna boja i ove se sezone istakla kao ne samo jedna od najpoželjnijih boja u svakoj garderobi, već i kao jedan od najistaknutijih trendova koji će obilježiti sezonu.

Jednostavna za kombinovanje

Kao savršeni začin jednostavnosti neutralnih tonova ili kao dio raskošnih uzoraka i outfita, smaragdna boja na police omiljenih prodavnica i u ormare vratila se sa prvim jesenjim danima i vladaće sve do kraja zimske sezone. Istovremeno bogata i upečatljiva, ali i nevjerovatno jednostavna za kombinovanje, smaragdna boja uvijek će biti dobar izbor - bilo da tražite savršeni komad koji ćete nositi uz omiljene farmerke, dašak boje u kombinaciji kojom vladaju zemljani tonovi ili nijansu koja će istaknuti eleganciju večernjih komada.

Najraskošnija nijansa zelene boje ove je zime obojila sve od elegantnih midi-haljina i ženstvenih topova do trendi odjevnih komada od kože. Kaputi, oversized pletivo i drugi modeli kreirani za najhladnije dane takođe će izgledati dobro u raskošnoj smaragdnoj boji, baš kao i ugodni i ležerni sportski komadi poput trenerke i sportske majice. Smaragdna boja kao dragulj zimske sezone nije zaobišla ni svijet modnih dodataka - trendi torbe i cipele izgledaju još i bolje u smaragdnom izdanju.

Bez obzira na to koje modne novitete u smaragdnoj boji odabrali, jedno je sigurno - svaki od modela nosiv je od jutra do večeri, u sklopu elegantnih poslovnih i ležernih vikend kombinacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije