Ljepota

Nanesite parfem kao što to rade Francuskinje

Nanesite parfem kao što to rade Francuskinje
Foto: N.N. | Nanesite parfem kao što to rade Francuskinje
N.N.

Francuskinje su sinonim besprijekornog stila, koji se ogleda u jednostavnosti, a osvaja romantičnošću. Parfem je uvijek bio jedan od moćnih afrodizijaka, pa ako imate dileme kako da ga pravilno nanesete, pročitajte tekst u nastavku.

Ljeto je period koji zahtjeva nešto laganije mirisne note, a svaka mirisna nota ima tri varijacije u samoj proizvodnji. Najjača je parfem, nešto blaža varijanta je Eau de parfum, a najslabija Eau de toilette.

Parfem svakako najduže "ostaje" na vašem tijelu i ima najjači efekat, pa ako se za njega odlučite, imajte u vidu da bonton nalaže da je nepristojno stavljati previše parfema, kako ne biste "gušili" okolinu. Dakle, pronađite idealnu mjeru u kojoj ćete se vi osjećati prijatno, a i vaša okolina.

Šta francuska škola nalaže, kada je riječ o stavljanju parfema?

Nalaže da se parfem stavlja sa donje strane ruke, malo iznad šake (ne preblizu, jer će nakon pranja ruku i on oprati). Dalje, iza uha ili ispod viličnih kostiju. Slijedi lakat i predio ispod koljena. Na ovaj način ljudi će osjetiti vaš miris prilikom vašeg hoda, pozdravljanja… odnosno u svakom trenutku.

Još nekoliko interesantnih činjenica… Postoje "ljetnje" i "zimske" mirisne note. Dakle, svaka žena bi trebalo da ima dvije omiljene mirisne note koje će koristiti tokom ljetnog i zimskog perioda. Kao što je naglašeno, zima dozvoljava "jače" mirise, ljeto "ležernije" i "laganije".

Prilikom nanošenja parfema nikada ne trljajte ruku o ruku. Jednostavno prsnite i sačekajte da koža upije miris ili prsnite i protrčite kroz mirisni mlaz.

Ako niste sigurni koji parfem je idealan za vas, posavjetujte se sa parfumerom, koji vam može dati korisne savjete.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije