Ljepota

Napravite sami ulje za potamnjivanje i obezbijedite sebi bronzani ten

Napravite sami ulje za potamnjivanje i obezbijedite sebi bronzani ten
Foto: Counselling/Pixabay | Napravite sami ulje za potamnjivanje i obezbijedite sebi bronzani ten

Jedna od najvećih prednosti ljeta jeste ta što nam omogućava preplanuo ten koji većina nas obožava. Ali, ko će dočekati odmor i more?

Uvijek postoji mogućnost odlaska u solarijum, međutim, znamo da to nikako nije najzdravija ideja. Štaviše, solarijume treba izbjegavati.

Ulje za samopotamnjivanje je uvijek dobar izbor i možete ga kupiti u svim bolje snabdjevenim drogerijama i apotekama. Sa druge strane, zašto ga ne biste sami napravili?

Možda vam se ovo ne čini kao dobra ideja i možda mislite da tu ima mnogo posla i da je sve pipavo, međutim, to je zapravo lak posao, a rezultati će vas posebno oduševiti.

Najbitnije od svega je to što su za ovo ulje potrebni sve prirodni sastojci koji vam kožu nikako neće oštetiti već naprotiv. Nahraniće je i učiniti je baršunastijom i jedrom, piše 24sedam.

Potrebni su vam samo mrkva, orasi i maslinovo ulje.

Sastojci

- tri dl maslinovog ulja

- dvije mrkve

- šest/sedam oraha (preporučljivi su mladi orasi)

Priprema:

Mrkvu izrendajte, a orahe usitnite i zatim ih prelijte maslinovim ulje. Nakon toga, smjesu ubacite u staklenu teglu i dobro je zatvorite.

Teglu ostavite da na suncu odstoji oko četiri nedjelje, a idealno bi bilo da je ostavite da odstoji 40 dana. Nakon toga, ulje procijedite u bočicu s raspršivačem, kako biste lakše mogli da ga koristite.

Vaše ulje je spremno za korišćenje!

Upozorenje: Ovako pripremljeno ulje ne sadrži zaštitni faktor, tako da bi najbolje bilo da, prije nego što ga nanesete na kožu, nanesete i kremu za sunčanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije