Ljepota

Našminkajte se u narandžastim tonovima

Našminkajte se u narandžastim tonovima
Foto: N.N. | Našminkajte se u narandžastim tonovima

Naelektrisana svježina narančastog make-upa rasvjetljuje lice, pristaje i brinetama i plavušama, naglašava bronzanu put.

Ne morate biti upućeni u  tajne simbolike boja kako biste znali da narančasta već na prvu osvaja svježinom.

Kako u indijskoj tradiciji simbolizuje produhovljenosti, ne čudi da je dominirala pop-kulturom 70-ih, koja je svoju inspiraciju crpila iz učenja Zapadu dotad nepoznatih svamija.

Vratimo li se u stare vode make-upa, otkrićemo da je narandžasta ove sezone proširila polje djelovanja pa se, osim na noktima i usnama, udobno smjestila i na kapke ljetnih ljepotica i bronzanih boginja.

Iako živimo u dobu u kojem nema previše pravila jer ‘sve prolazi’, jedino make-up upozorenje vezano uz narančastu ove bi sezone glasilo: Izbjegavajte razmetljive šljokice i metalik-efekte.

Nosite li je na noktima, odaberite matirani narandžasti lak pa ga premažite nadlakom kako biste mu produžili vijek trajanja.

Nosite li je na usnama, otkritćete da vam uz dobar narandžasti ruž ili sjaj  ovog ljeta neće ni trebati drugo oružje ljepote. Bili izrazito blijedi ili preplanuli, ruž u takvoj nijansi dovoljno je jak da ‘rasvijetli’ sve na licu.

Nosite li je na kapcima, osim klasičnih sjenki eksperimentišite elegantno izvučenim crtama uz pomoć tuševa ili nešto debljim koje ćete postići kremastim olovkama narandžaste boje.

Kako su ove sezone dominantni koloristički blokovi u kojima se sudaraju i sparuju upečatljive boje poput zelene, ljubičaste, crvene, narančaste…, poigrajte se raznobojnim kombinacijama. Otkrićete, narandžasta je sjajna u paru s ružičastom i bojom fuksije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije