Ljepota

Neka majica govori umjesto vas

Neka majica govori umjesto vas
Foto: N.N. | Neka majica govori umjesto vas

​Majica je za mnoge jedan od najomiljenijih odjevnih predmeta, bez obzira na godine, modni stil ili supkulturnu grupu. Uske, široke, jednobojne, šarene, s printovima ili klasičnog kroja, s neobičnim rukavima ili bez njih, majice volimo svi, a njihov put do slobodno možemo reći statusa modnog klasika nije bio nimalo lak.

Majice su danas, uz kvalitetne traperice, bijelu ili crnu košulju, vestu univerzalnog kroja od dobrog pletiva, malu crnu haljinu must have u garderobi svake modno osviještene djevojke jer uz nekoliko efektnih detalja mogu spasiti svaku situaciju.

Iako ih obično imamo mnogo u ormaru, čini se kao da ih nikad nije dosta pa nije čudno što se u Americi od prodaje raznovrsnih majica obrne preko milijardu dolara.

Popularnost

Majice svoju popularnost nisu stekle preko noći. Manje je poznato da su svoj put započele kao donji veš. Za vrijeme ljetnih vrućina u Evropi tokom Prvog svjetskog rata američkim vojnicima je bilo dopušteno da nose lagane potkošulje umjesto košulja. U poređenju s toplim vunenim uniformama u kojima su se Amerikanci "kuvali", to je bilo spasonosno rješenje. Do Drugog svjetskog rata majice kratkih rukava u vojsci postale su sasvim normalna pojava. Ipak, da bi se majice udomaćile među običnim pukom, bili su potrebni filmovi. Kada se Džejms Din u filmu "Buntovnik bez razloga" 1955. godine pojavio u majici kratkih rukava ispod raskopčane košulje, svi su bili oduševljeni. Za Džejmsovim primjerom poveli su se mnogi, a popularnost majica više nije bila upitna.

Printovi

Majice s printom pravi su način da budete originalni. Pomoću njih svijetu prenosite poruku koju želite a da je ne morate izgovoriti. One su sastavni dio asortimana vodećih modnih i dizajnerskih kuća. Odaberite svog favorita i samouvjereno prenesite željenu poruku, ili iskažite poštovanje prema svom idolu, bio on tek heroj iz crtića ili stvarna osoba. Majice s natpisima su u trendu neko vrijeme, a iz sezone u sezonu high street brendovi iznenađuju s novim modelima. Za ovo proljeće odustanite od onih s napadnim porukama i jarkih boja, već za sebe pronađite nešto smirenije modele T-shirta. Bijela, siva ili nježnožuta biće pun pogodak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije