Ljepota

Nivea BH Fashion Week: Trendovi u sjenci kupaca

Nivea BH Fashion Week: Trendovi u sjenci kupaca
Foto: N.N. | Nivea BH Fashion Week: Trendovi u sjenci kupaca

Predstavljanjem svojih novih kreacija u utorak uveče tri dizajnerke otvorile su 39. "Nivea BH Fashion Week" u Sarajevu, koji će tokom tri dana predstaviti najbolje što domaća i regionalna modna industrija u ovom trenutku nudi.

"Fashion Week" je otvoren kreacijama dizajnerke Emine Husedžinović-Ibrahimović, koja stoji iza brenda "Design by Emina", a koja je za svoje kreacije inspiraciju pronašla u istinskim modnim ikonama kao što su Sara Džesika Parker, Merilin Monro, Madona, Ledi Gaga.

"Kolekcija je zasnovana na ideji da svaka dama treba da izgleda i da se osjeća kao modna ikona u današnje vrijeme. Elegancija, profinjenost detalja, ručnog rada i dorade odjevnih predmeta, koji su izrađeni od visokokvalitetnih materijala svile, baršuna, brokata upotpunjenih sa čipkom i krznom, ono su što sam nastojala da prenesem i prikažem kroz ove odjevne komade", istakla je Husedžinovićeva.

Nakon ove revije prisutnima su se prvi put predstavili modna kuća "Nebo" i dizajnerka Ana Brajković iz Hrvatske, koja se prilikom kreiranja i osmišljavanja ove kolekcije koncentrisala na potrebe i reakcije vlastitih kupaca, a manje na prolazne trendove.

Uprkos tome, svaki prikazani komad odiše modernim i atraktivnim dizajnom, nosivim iz sezone u sezonu.

"Fokus je na jednostavnim i pročišćenim linijama, koje suptilno naglašavaju liniju tijela. Detalji su minimalni, naglašeni kontrastnom bojom, a materijali su svileni muslin, pliš, eko-koža i viskozni žersej", pojasnila je Brajkovićeva.

Prvo veče svojom kolekcijom zatvorio je modni brend "Etna Maar" iz Hrvatske, a potom su svi prisutni imali priliku da uživaju na after partiju. Zimska odjeća, svečane haljine, odjeća za svakodnevne, poslovne prilike, dio su onoga što se moglo vidjeti na revijama prve večeri "Fashion Weeka".

Sinoć je trebalo da budu održane revije Aide Vrabac (Dee Dee Sparow), Tihane Todić (Treehana), Hane Sirćo, "Belgrade District Designa", Ane Trošić-Trajković i mnogih drugih.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije