Ljepota

Njega lica ljeti: Hidratantni gelovi idealna zamjena za kreme

Njega lica ljeti: Hidratantni gelovi idealna zamjena za kreme
Foto: N.N. | Njega lica ljeti: Hidratantni gelovi idealna zamjena za kreme

Dolaskom ljeta i sve većih temperatura promjene u svakodnevnoj beauty rutini su nezaobilazne. Iako se preskakanje teških krema u njezi kože čini kao jedino rješenje, novi trend iz beauty svijeta odgovaraće svim tipovima kože.

To su hidratantni gelovi koje čine lagane gel teksture, hidratantnih svojstava, i savršen su ljetni izbor za njegu kože, posebno one sklone mašćenju.

Ovi gelovi za lice ljeti su savršena zamjena za hidratantne kreme. Upravo ta gel tekstura osigurava da na licu ne ostane težak trag kao nakon kreme. Ti gelovi su istovremeno nježni, a pružaju dovoljnu dozu hidratacije. Takođe, ljeti su idealna podloga za šminku i jako se brzo upijaju.

Ovi proizvodi ne sadrže silikon i ne začepljuju pore. Rade jednak posao kao i hidratantne kreme, ali vam lice nakon nanošenja ne bude masno. Gelovi koži lica vraćaju izgubljenu vodu, a posebni su po tome što dugo tu hidrataciju i zadržavaju. Ako imate masnu ili kombinovanu kožu, gelovi bi trebalo da budu pravi odabir za vas.

Hidratantni gel matira, ali ne isušuje

Oni imaju mat efekat, ali bez isušivanja kože. Takođe, imaju osvježavajući učinak, što ljeti uvijek dobro dođe. Ako ste i među onima koji nemaju razrađenu skincare rutinu ili ako se ne šminkate, ovakve proizvode lako je uklopiti u svakodnevicu. Toliko su lagane strukture da ih nećete ni osjetiti na licu i nećete imati osjećaj kao da imate masku.

Ovi proizvodi ne ostavljaju ljepljiv trag na licu ni na rukama. Hrane kožu kao i hidratantne kreme, a posebno su dobri za jako žednu, odnosno dehidriranu kožu. Prilikom nanošenja gel treba samo umasirati u kožu lica i vrata.

Mnogi ovakvi proizvodi sadrže glicerin koji je poznat po tome da zadržava vlagu te obnavlja kožu. Puno njih je obogaćeno i hijaluronom, a malo ko ne zna koje su sve dobrobiti tog sastojka. U novije vrijeme tu je i niacinamid koji poboljšava izgled pora i ujednačava ton kože. Od ostalih sastojaka tu mogu biti razni ekstrakti koji hrane kožu te vitamini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije