Ljepota

Novi parfemi koji mirišu na proljeće

Novi parfemi koji mirišu na proljeće
Foto: Freepik | Novi parfemi koje mirišu na proljeće

Mirisi nam popravljaju raspoloženje, bude uspomene, podsjećaju nas na stvari koje volimo, oni su često ona tačka na "i" u procesu spremanja koja svaku kombinaciju podigne na novi nivo.

Mirisi mogu biti i detalj kojim ćemo proslaviti dolazak proljeća - a ima li boljeg načina na koji to učiniti nego nekim novim proljećnim mirisom koji je stigao na police parfimerija da uljepša tople i sunčane dane i mjesece pred nama.

Kada su u pitanju mirisi, ukusi su različiti, ali na kraju svako uspije pronaći onaj jedan koji mu najbolje pristaje. Ako ste spremni za proljeće, nove početke i nove mirise, u nastavku pročitajte koji bi novi parfemi mogli završiti i u vašem ormariću.

 

"Lancome" - "Oui, La Vie est Belle"

Deset godina nakon slogana i parfema "La Vie est Belle" (Život je lijep) "Lancome" je obnovio svoj bezvremenski manifest sreći uz riječi: "Oui, La Vie est Belle" (Da, život je lijep). Gornje note mirisa čine malina, bergamot i roze biber, u sredini su ruža i ilang-ilang, dok bazu čine slatke note, iris i pačuli. Svi oni spojeni su u čarobnoj bočici. Dame koje su već isprobale ovaj parfem kažu da se radi o predivnoj, na neki način odrasloj verziji originala u koju se lako zaljubiti.

 

"Juliette Has A Gun" - "Magnolia Bliss"

Mir u bočici riječi su kojima njegovi kreatori opisuju parfem "Magnolia Bliss". Cilj je bio u teškim vremenima kroz koja prolazimo stvoriti dozu blaženstva. Ova cvjetna kompozicija magnolije u koju su upletene i slasna nota šljive Mirabelle i osvježavajuća esencija bergamota u tome je i uspjela. Ljubiteljice parfema kažu da je njegov miris ugodno iznenađenje. Radi se o lijepom, razigranom, proljećnom mirisu koji će dodatno uljepšati proljećne dane.

 

"Narciso Rodriguez" - "For Her Musc Noir Rose"

Ovaj cvjetno-jantarni miris za žene još je jedan od onih koji je stigao na vrijeme da uljepša 2022. godinu. Gornje note su šljiva, bergamot i roze biber, u sredini su mošus, ruža i tuberoza, a bazna nota je vanilija. Ako pitamo dame koje su ga već probale, u ovoj bočici spojeno je sve što u parfemu traže, pa je mnogima u najkraćem roku postao zaštitni znak. Lagan je, ženstven i očaravajući - kao stvoren za svaki dan.

 

"Giorgio Armani" - "Sì Passione Eclat"

Ovdje se radi o novoj snažnoj i blistavoj interpretaciji prepoznatljivog parfema "Si". Parfemska voda "Si Passione Eclat" utjelovljuje odvažno i moderno izdanje ženstvenosti te prenosi živu snagu strasti koja unosi žar u život i daje mu svrhu. U prepoznatljivoj crvenoj bočici spojeni su crna ribizla i kalabrijski bergamot, zatim majska i damask ruža, a tu su i bijeli mošus i vanilija s Madaskara. Riječ je o predivnom mirisu u koji se zaljubljuje na prvi pogled, a koji podsjeća na proljećna jutra.

 

"Pupa" - "Vamp! Red"

Iz "Pupe" poručuju da se radi o parfemu čije nošenje zahvata sva čula, a izgled bočice inspirisan je legendarnom Pupinom VAMP! maskarom, i to u tri boje. Tu su crvena, crna i roze bočica. Mnogi izdvajaju crveni miris koji posjeduje zavodljive note bergamota i ružičastog bibera pružajući početnu privlačnost i karakter. Kakaov prah u baznim notama stvara gurmanski miris kojeg se nemoguće odreći. Parfem je ovo koji se isplati imati u kolekciji za svaki dan, ali i posebne prilike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije