Ljepota

Novi trend šminkanja sve prisutniji kod djevojaka

Novi trend šminkanja sve prisutniji kod djevojaka
Foto: Printscreen/TikTok | Novi trend šminkanja sve prisutniji kod djevojaka

Sve veća digitalizacija naših života, u svim segmentima, ali i pandemija donijele su sveprisutnost virtualne realnosti, a sada donose i nove stilove i kreiranje stilova u šminkanju.

Kada je šminkanje u pitanju, skoro da ne postoji mana koju ne može da prikrije, ali ni dio lica ili tijela koji ne može da istakne.

Ipak, kada su pojedini stilovi u pitanju, čak i šminkeri pribjegavaju tzv. digitalnom mejkapu. Zapravo, ovo je kreiranje našminkanog lica u aplikaciji, a kada se fotografišete, djelovaće kao da ste potpuno našminkani i uživo i da ste uložili sate i sate u to.

Studentkinja i šminkerka Katalina Hotin (23) iz Rumunije, na ovaj način kreira sopstvene mejkap stilove i ističe niz prednosti ovog načina, kada su društvene mreže u pitanju.

"Danas postoji niz aplikacija za šminkanje i uređivanje lice, ljude zanima kako bi izgledali sa različitim bojama, stilovima, itd. Na primer, ako mi za neki tip šminkanja treba pet sati, u digitalnoj varijanti mi je potrebno sat vremena da ga završim", ispričala je ona.

Kako kaže, bilo joj je potrebno neko vrijeme da sve savlada, ali ističe da je to stvar prakse, ali i kreativnosti.

O prednostima ove vrste šminkanja kaže da je to lako uklanjanje, zapravo se na vašem licu ne nalazi ništa. Ali i kreiranje stilova za koje nemate ni alat ni vještine.

"Osim toga, prednost je igranje teksturama, medjima i bojama bez uslova koje morate ispuniti u realnom životu", rekla je Katalina, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije