Ljepota

Pratite nas na Google news

Novi trendovi vjenčanica za proljeće 2020.

Novi trendovi vjenčanica za proljeće 2020.
Foto: N.N. | Novi trendovi vjenčanica za proljeće 2020.
N.N.

​Iako klasična bijela haljina nikada neće izaći iz mode, vjenčanice postaju sve smjelije i otkačenije. A inspiracija je bezbroj.

Najnovije kolekcije predstavljene za sezonu proljeće-ljeto 2020, baziraju se na novoj interpretaciji klasike, svježim alternativama boja slonove kosti i alabastera i inspiraciji iz prošlih dekada, ali i modnim pomakom smještenim u aktuelni period.

Od modernih pristupa kroju do najnovijih aksesoara, stigli su trendovi na koje morate obratiti pažnju prije nego što pođete u šoping.

Tradicionalisti će uvijek moći pronaći pravu haljinu za sebe, ali sada i moderne mlade imaju i te kako puno izbora u vidu odijela, kombinezona, mini haljina i drugih ne tako klasičnih modela.

Disko glam sedamdesetih

Dekada kul klinaca, koja se poistovjećuje s festivalskim i disko duhom, decenijama kasnije iznjedrila je boho trend, krune od cvijeća kao nezaobilazan detalj u raznim prilikama, ali i kombinezone, kao i rese na haljinama i suknjama. "Naeem Khan" i "Viktor & Rolf" implementirali su od svega pomalo u svoje nove kolekcije i prikazali sjajan miks starog u novom ruhu.

Efekat ogrtača

Ukoliko niste od onih nevjesta koje preferiraju tradicionalne komade, ogrtač ili plašt umjesto vela idealan su detalj koji će na moderan način začiniti vašu odjevnu kombinaciju za taj poseban dan, a ako je nešto posebno po pitanju odjevnih komada ove sezone, onda je to definitivno čipkani ili ogrtač od tila.

Kompleti sa šlepom

Kada smo kod netradicionalnog, tačnije kod predstavljanja novih formi, jedna od najupečatljivijih definitivno jeste komplet u vidu topa i pantalona. Detalj koji ovaj outfit podiže na novi nivo jeste šlep. Preskočite veo i haljinu i zablistajte u komadu o kome će se pričati još dugo nakon svadbe.

Perje

Romantika i glam u jednom potezu? Perje je tu da prikaže spoj ovog maksimalno ženstvenog i nježnog senzibiliteta. Neki od najpoznatijih dizajnera vjenčanica opredijelili su se upravo za perje kao favorita u svojim posljednjim kolekcijama. Dovoljno je istaći samo tri imena: "Naeem Khan", "Zuhair Murad", "Oscar de la Renta".

Nabrani detalji

Voluminizirani dijelovi odjeće dugo su smatrani nelaskavim kada je u pitanju bilo koji dio outfita sem suknje. Međutim, nekolicina dizajnera uspjela je da nas ubijedi u suprotno ove sezone. Ako želite instant efektnost, vjenčanicu koja odskače od standardnih modela i zagarantovanu upečatljivost, obratite pažnju na neke od novih modela "Vere Wang" i "Viktor & Rolfa".

Dekonstruisana suknja

Svi se sjećamo jedne od najupečatljivijih vjenčanica prikazanih u modernoj pop-kulturi, one koju zanosna Stefani Sejmour nosi u "Guns'n'Roses" spotu "November rain", efektnost ove vjenčanice je jednom riječju moćna. Međutim, ukoliko smatrate da je prednji dio ipak malo prekratak, ali da vam se model svidio, ove sezone dizajneri su našli rješenje i za ovaj model - prednji dio može biti kraći, ali ne i prekratak i u svakoj formi izgleda aspolutno senzacionalno.

Vezena čipka

Transparentnost na vjenčanici je više nego poželjna, jer til uvijek izgleda delikatno, a u isto vrijeme i senzualno. Vez na tilu je već viši nivo i sjajan spoj tradicionalnog i modernog stajlinga. Vjenčanica izrađena u cijelosti od delikatne čipke pomoći će u stvaranju sofisticiranog i romantičnog izgleda za buduću mladu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije