Ljepota

Novi uspon "ugsica": Sa zimom su se vratile čuvene čizme

Novi uspon "ugsica": Sa zimom su se vratile čuvene čizme
Foto: Pixabay | Novi uspon "ugsica": Sa zimom su se vratile čuvene čizme

"Ugsice" su, čini se, tu da ostanu. Ako ne iz stilskih razloga, ove čizme su nesporno veoma tople.

Ovi prvi baš hladni dani natjerali su i nas, a i poznate, da izvuku toplu obuću iz svojih ormara, i kako se čini - "ugsice" se vraćaju kući na velika vrata.

Ove čizme obložene ovčjom kožom zaslužuju svoje posebno mjesto u novijoj istoriji mode - ne samo zato što krase stopala nekih od najvećih imena u modi i zabavi, već zato što su godinama unazad izazvale čitavu pometnju i trajni polarizovani odnos ljubavi i mržnje prema ovim cipelama.

Stil čizama potekao je od popularnog brenda koji je osnovan 1978. godine i koji je odmah stekao svoje sljedbenike. Naravno, popularnost je eksplodirala kada ih je kraljica trendova, Opra lično, stavila na listu svojih omiljenih stvari, a onda je i modna elita poput manekenke Kejt Mos i pop kraljice Bijonse primjećene kako ih nose.

Od tada su tzv. ugg-čizme postale osnov zimske garderobe. Međutim, tokom 2000-ih ove popularne čizme su preplavile tržište, i kao kod svih trendova, u jednom trenutku je došlo do prezasićenosti. Već oko 2011. godine, navedene na nekoliko lista kao "trend za koji bismo željeli da nestane" na mnogim modnim blogovima i sajtovima. U tom trenutku, ako ste vidjeli slavnu osobu koja ih nosi, to je više bilo iz praktičnih, a ne iz stilskih razloga.

Međutim, pomama za "ugsicama" je, čini se, ponovo tu. Kako svjedoče modni i popularni časopisi, iznova možemo da vidimo top modele i razne zvezde na ulici kako ponosno nose ove čizme od ovčje kože, a njihova popularnost je upravo eskalirala dolaskom zime.

 Da li vi volite da ih nosite?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije