Ljepota

Obucite se u magentu: Boja strasti, energije i snage

Obucite se u magentu: Boja strasti, energije i snage
Foto: N.N. | Obucite se u magentu: Boja strasti, energije i snage

​Glumice, manekenke i trendseterke sa razlogom biraju ovu upečatljivu nijansu, koja akcentuje izgled u jednom potezu. Iako je većina ljudi naziva pink bojom, u pitanju je zapravo magenta.

Magenta je mješavina crvene i ljubičaste, koje kao spoj donose jedinstvenu kombinaciju strasti, energije i snage na koju implicira crvena, ali ipak ograničenu umirujućom energijom ljubičaste. Nema bolje boje od magente kako biste pružili dobrodošlicu proljeću, a sudeći prema street style fotografijama koje viđamo na internetu, ova je boja definitivno hit. Tradicionalno joj se pripisuju odlike hrabrosti i jednostavnosti, a smatra se i bojom tehnološkog napretka. Unosi živost u svaku odjevnu kombinaciju.

Smatra se bojom univerzalne harmonije i nekonformista

Ovo je vrlo bogat, ali prije svega smio i efektan ton, te je upravo to i krajnji utisak koji ostavlja.

Bilo da se opredijelite za haljinu u ovoj boji, koja podrazumijeva magenta look od glave do pete, ili za ništa manje efektan izgled u kombinezonu ove jarkoružičaste boje, statement efekat je zagarantovan.

Isto važi i za kombinacije koje podrazumijevaju sako i pantalone u spoju sa bluzom neutralne boje ili, recimo, samo kaput magenta tona. Magenta se odlično kombinuje sa crnom, bijelom, ali i svjetloroze i crvenom bojom.

Odlično će izgledati i kada se radi o jednostavnim krojevima, dok je za potpuni efekat možete birati u posebnim prilikama poput "black tie" događaja. Magenta je svakako boja za smjele i samouvjerene i hit boja je ovog proljeća.

Detalji

Naravno, ne znači da za magentom morate posezati u slučaju haljina ili odjevnih komada, ona može biti samo detalj u vašoj ličnoj modnoj priči koji će podići cjelokupan utisak. Tako je, na primjer, možete pronaći i samo kao detalj na patikama ili je uvesti u svoju beauty rutinu kao ruž za usne ili rumenilo. Možete je birati kao upečatljiv modni dodatak, u obliku torbice ili sandala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije