Ljepota

Odijela u boji novi jesenji trend

Odijela u boji novi jesenji trend
Foto: N.N. | Odijela u boji novi jesenji trend

U prvoj polovini prošlog vijeka odijela su iz muškog prešla u ženski ormar i među romantične i ženstvene modele unijela su jednostavan kroj i neutralnu paletu boja. Od prvih odijela unutar ženskih ormara s potpisom velikih dizajnera poput "Coco Chanel" i "Yves Saint Laurenta" koji su mijenjali modni svijet, do danas kada su njihovi klasici još izvor inspiracije za modne kuće i high street brendove, odijela su zadržala status moćnog komada koji unutar svake, a posebno unutar poslovne garderobe, unosi jednostavnost sa snažnom porukom.

Vijekovima odijela su donosila spoj jednostavnih linija i neutralnih boja, koji je stvarao klasičan izgled i isticao se kao uvijek siguran odabir koji je spajao strukturiranost i eleganciju. U posljednjih nekoliko sezona odijelo je prešlo granice poslovnog stila i formalnog odijevanja u novim, nikad privlačnijim modelima, koji su dekonstruisali njegove poznate oštre linije, a monotoniju neutralne palete zamijenili su vibrantnim jarkim i romantičnim pastelnim bojama. U kombinaciji s klasičnim siluetama i laganim materijalima, boje su unijele ženstvenost i ležernost u klasično odijelo i stvorile klasik za savremeno doba.

Jednako privlačno unutar poslovnog i party svijeta, odijelo u boji unosi svježinu u jednostavne linije poznatog klasika i daje mu nov, neočekivani izgled s vrlo modernim pomakom. Od romantičnih pastelnih tonova i jarkih nijansi žute, narandžaste, crvene i zelene boje, odijelo je prešlo granice neutralnog i otišlo korak dalje u svojoj modnoj revoluciji unutar ženskog ormara.

Promjene su, osim novog izgleda, odijelu otvorile vrata prema novim garderobama, stilovima i kombinacijama i transformisale ga iz klasičnog poslovnog komada u statement kombinaciju omiljenu u uličnoj modi. Spojeno s majicom i patikama, odijelo je dobilo svoje ležerno lice, dok su mu party top i upečatljive sandale postale karta za ulazak u svaki klub.

Odijela u pastelnim i jarkim bojama su klasik za savremeno doba kojem će rijetki odoljeti. Ključni printovi za jesen baziraju se i na cvijeću, tačkicama, pepitu, te kariranom uzorku, a najpopularniji su na tkaninama od tvida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije