Ljepota

Otarasite se podočnjaka uz pomoć ovih 5 savjeta

Otarasite se podočnjaka uz pomoć ovih 5 savjeta
Foto: Pexels/Ilustracija | Otarasite se podočnjaka uz pomoć ovih 5 savjeta

Ako imate probleme sa podočnjicama jer su pretamni, kupovina raznoraznih krema i preparata nije uvek najefikasnija opcija.

U tom slučaju uvek je bolje okrenuti se prirodnijim stvarima.

Međutim imajte na umu da to ne znači da ćete se zauvijek riješiti podočnjaka ukoliko ne promijenite neke svakodnevne navike, prenosi "Healthline.com".

Evo nekoliko prirodnih rješenja.

1. Kesice za čaj

Zima je, pa su šanse da se ovoga sjetite vrlo moguće. Dakle, obložite oči kesicama ćaja i koristite ih kao masku za oči od 15 do 30 minuta. Što ljekovitija biljka, to više benefita. Kofein u čaju pospješuje cirkulaciju krvi i sadrži mnogo antioksidanata.

2. Hladne obloge

Nećete vjerovati koliko svježe i hladnije obloge relaksiraju vaše oko, a možda je problem podočnjaka nikada lakši, samo treba iskoristiti nešto poput hladnije kašike ili sličnog predmeta i vaš problem tamnih kolutova oko očiju može nestati.

3. Hidratacija

Voda je veoma bitna za naš organizam, a ukoliko nam tijelo trpi dehidrataciju, jedna od posljedica jeste i tamnjenje podočnjaka. Eksperti navode da je dnevno 13 čaša tečnosti dovoljno za muškarce, a devet za žene.

4. Krema za sunčanje

Krema za sunčanje štiti kožu od UV-zraka, zato je bitno nositi je, pogotovo na tanjim dijelovima kože kao što su podočnjaci.  Nemojte se prevariti zbog hladnog vremena, jer zraci utiču na kožu čak i kada je snijeg.

5. Skidanje šminke

Pobrinite se da skinete šminku prije spavanja i poboljšajte noćnu turinu njege lica jer postoji velika mogućnost da je ona na koju ste navikli neodgovarajuća, prenosi Ona.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije