Ljepota

Otkrijte pravu nijansu karmina za sebe

Otkrijte pravu nijansu karmina za sebe
Foto: Pixabay | Otkrijte pravu nijansu karmina za sebe

Boja usana je jedinstvena, zbog čega određena nijansa karmina na svakom izgleda drugačije. Usnama najbolje pristaju karmini koji su nijansu do dvije tamniji od njihove prirodne boje

Savršenu boju karmina diktira boja usana, a ne tena!

Blijedim usnama najbolje stoje tamnocrvene nijanse i boje korala, crvenkastim usnama pristaju ružičasti i narandžasti tonovi, dok tamnim usnama najbolje stoje boje Burgundije i narančasto-crvene nijanse. Od neutralnijih nijansi koje samo ističu prirodnu ljepotu blijedim usnama najbolje stoje nježnoružičaste nijanse i nude tonovi, srednje tamnim usnama pristaju smeđi tonovi i boje mesa, a tamnim boje čokolade.

U trendu su karmini u boji crnog vina i u boji breskve te tamnosmeđe nijanse, ljubičasti tonovi i vječita crvena boja. Boja breskve idealna je za svakodnevne prilike jer ne dolazi toliko do izražaja, dok su crvene, tamnosmeđe i ljubičaste nijanse bolje za večernje izlaske ili pak svečanija izdanja.

1. Karmini ne praštaju greške pa se prije nanošenja preporučuje napraviti piling usana. On će ukloniti mrtve ćelije kože, a krema će ih hidratizovati.

2. Olovka za usne definisaće rubove i spriječiti curenje karmina. Ona treba biti nijansu tamnija od usana jer će inače djelovati neprirodno.

3. Cijelu površinu usana treba ispuniti olovkom pa onda nanijeti karmin. To će stvoriti podlogu, pa ako i karmin počne blijediti, to se neće ni primijetiti.

4. Želite li da karmin traje duže, nanesite prvo jedan sloj i potom na usne stavi maramicu koja će upiti ostatak. Nakon toga nanesite drugi sloj ruža.

5. Kod izbora karmina treba pripaziti na teksturu. Najzahvalniji su kremasti, dok usne najviše isušuju mat karmini.

(joomboos.24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije