Ljepota

Ove jeseni dominiraće sakoi

Ove jeseni dominiraće sakoi
Foto: N.N. | Ove jeseni dominiraće sakoi

U trgovine je već uveliko počela pristizati jesenja kolekcija, a ono što modni stručnjaci nalažu da ove godine trebamo imati u svom ormaru, kvalitetan je sako koji pristaje uz sve što vam padne na pamet i u trenu podiže odjevnu kombinaciju.

Prije nego što se bacite na pregledavanje popularnih modela, bilo bi dobro da znate koji će to modeli dominirati modnom scenom narednih mjeseci.

Karirani uzorak

Karirani uzorak neumorno vlada modnom scenom već nekoliko sezona, a osim kariranih kaputa i ove će sezone biti popularni karirani sakoi koji zavisno od načina kombinovanja mogu djelovati profinjeno, poslovno ili ležerno. Upravo zato predstavljaju komad u koji se isplati investirati.

Sako od tvida

Jaknice i sakoe od tvida još je davnih dvadesetih godina proslavila slavna Koko Šanel, a od tog vremena ovi bezvremenski komadi predstavljaju omiljeni odabir žena širom svijeta te su zaštitni znak svake "Chanelove" kolekcije. Ako tražite sako kojim ćete i najjednostavniji stajling učiniti damskim, onda je to definitivno sako od tvida.

Pepita uzorak

Slično kao i sako od tvida, sako pepita uzorka spada u kategoriju ženstvenih odjevnih komada koji izgledaju nevjerovatno profinjeno i šik, a nakon nekoliko sezona pauziranja ove sezone pepita je ponovo jedan od omiljenih uzoraka koje želimo vidjeti u svom ormaru.

Sako od somota

Somot se vratio na velika vrata! Ovaj mekani materijal idealan za jesenje i zimske mjesece nosi dašak prošlih vremena i zato se odlično slaže s retro modnim dodacima. No ne dajte se zavarati, jer ovaj trendi komad treba znati iznijeti. Ako mislite da somotni sako nije za vas, radije ga preskočite.

Cvjetni uzorak

Dokaz da cvjetni print nije rezervisan samo za proljeće prepune su trgovine odjeće ukrašene cvijećem. Sakoi nikad nisu izgledali bolje zahvaljujući ovom razigranom uzorku, stoga  ako se želite istaći u masi i podignuti svoj jesenji stajling  počastite se efektnim sakoom s cvjetnim uzorkom koji će vam razvedriti i najtmurnije dane.

Duplo kopčanje

Slavne trendseterke obožavaju sakoe s dvostrukim kopčanjem, koji su idealni za poslovne prilike i večernje izlaske jer podjednako dobro izgledaju uz hlače od odijela te, na primjer, najobičnije farmerke i visoke pete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije