Ljepota

Ovim trikovima iskusni šminkeri povećavaju oči

Ovim trikovima iskusni šminkeri povećavaju oči
Foto: DennisVonDutch/Pixabay | Ovim trikovima iskusni šminkeri povećavaju oči

Kada se šminkate, veoma je važno da budete svjesni svoje fizionomije. Ne zato što vam nešto fali, već zato što je potrebno da znate šta i kako je potrebno da uradite da bi šminka imala dobar efekat.

Primjera radi, smokey eyes će uvijek ljepše i efektnije izgledati na krupnim očima. Sitne oči su zahtjevnije i treba dobro da znate šta radite, jer cijeli make-up treba prilagoditi.

To, naravno, ne znači da treba da odustanete od šminkanja, već samo da treba da se upoznate s određenim tehnikama i cakama.

Olovku za oči nikako ne bacajte, možete i te kako da bude od koristi. Postoji nekoliko trikova uz pomoć kojih iskusne šminkerke njima povećavaju oči. Ova tri su najbolja, ali i najjednostavnija.

Ispratite nekoliko koraka, jer efekat je zaista fantastičan.

Korak 1: Nabavite olovku u nude nijansi

Vlada pogrešno mišljenje da sve olovke služe da bi se iscrtala linija na kapcima, a to zapravo nije tako. Recimo, one koje su u tonovima boje kože, mogu da otvore pogled i da učine da oko izgleda veće nego što jeste. Dakle, obavezno nabavite olovku za oči u nude nijansi i njome iscrtajte unutrašnju liniju donjeg kapka. Rezultat ćete odmah vidjeti.

Korak 2: Razmrljajte

Ne brinite, nema potrebe da sve linije na oku budu precizno iscrtane. Ukoliko imate manje oči, slobodno razmrljajte liniju olovke. Da biste postigli bolji učinak, donji kapak obrubite olovkom tačno uz liniju rasta trepavica. Nakon toga, na spoljnim uglovima oka, razmažite malo liniju. Oko će odmah izgledati veće, a vi ćete biti zadovoljniji.

Korak 3: Sjenčite

Definisana linija koju napravite olovkom ili tušem može još više da smanji oči vizeulno i zato ih obrubite sjenkom, a pokušajte i s ovim trikom: Četkicu kojom nanosite sjenku prvo navlažite, a zatim sjenku nanesite kao što biste nanijeli olovku ili tuš. Na ovaj način ćete dobiti efekat mekših linija i većih očiju. Da biste postigli bolji vizeulni izgled, koristite smeđu boju, jer je mnogo bolji izbor od crne.

(24sedam)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije