Ljepota

Parfemska ulja ključ suptilnog mirisa tijela

Parfemska ulja ključ suptilnog mirisa tijela
Foto: N.N. | Parfemska ulja ključ suptilnog mirisa tijela

Zasigurno u svojoj kolekciji mirisa imate nekoliko bočica parfema koje ne želite mijenjati - možda vas drugi pamte po tom mirisu, a možda vam se većina ostalih ne sviđa ni približno toliko koliko vaš omiljeni parfem. Ali, jeste li probali parfemska ulja?

Postoji mnogo vrsta parfemskih ulja, a ona imaju svoje brojne prednosti. Često su snažnih mirisa i reaguju na toplinu pulsnih tačaka, a dodatni bonus je to što mnoga parfemska ulja možete koristiti i naveče prije odlaska u krevet za smirivanje prije spavanja. Ona su manje agresivna od toaletnih voda i uobičajenih parfema, a često ne sadrže alkohol. Ako želite da se cijeli dan oko vas širi suptilan, ali i te kako primjetan miris, koji će svi oko vas osjetiti, parfemska ulja će vam to i omogućiti.

Postoji razlog zašto su toaletne vode na bazi alkohola dostupne u svakoj parfimeriji, a parfemska ulja su rjeđa i ekskluzivnija. Njih nećete osjetiti na vratu ili ručnom zglobu svake žene te je sigurno da ćete se njihovim korištenjem izdvojiti iz mase.

Duže traju

Sami elementi mirisa i ekstrakti koji se nalaze u ulju koncentrovaniji su nego oni koji se nalaze u standardnim toaletnim vodama, koje sadrže samo malu količinu istinskog mirisa razrijeđenog alkoholom i drugim filterima. Dok se toaletne vode zbog alkohola isparavaju s kože i gube na snazi, mirisna ulja se duže zadržavaju.

Ne iritiraju kožu

Mnogi preskaču nanošenje mirisa jer parfemi iritiraju kožu, ostavljajući crvenilo i osjećaj peckanja. Uzrok tome je u prvom redu alkohol, koji u kombinaciji s drugim sastojcima isušuje kožu i uzrokuje upale, a ovaj problem često imaju osobe sa suvom kožom. S druge strane, mirisi na bazi ulja njeguju kožu i hidratizuju je, što znači da su prikladni za sve tipove kože.

Isplatva su

Parfemska ulja uglavnom dolaze u bočicama s kuglicom, pomoću koje se nanose na pulsne tačke, kao i klasični parfemi - iza uha, na dno vrata, na ručni zglob, u unutrašnji pregib lakta... Kod parfemskog ulja imate savršenu kontrolu koliko proizvoda nanosite na kožu, te samim tim možete dobiti intenzivniji ili blaži miris, a u konačnici ćete manje proizvoda potrošiti. Parfemska ulja svakako se mogu pronaći i u klasičnim parfemskim bočicama.

Nisu agresivna

Dok veća koncentracija mirisa u uljima čini ovu vrstu parfema intenzivnom i bogatijom, mirisi na bazi alkohola u većoj mjeri ostavljaju mirisni trag za vama. Kada nanesete klasičan parfem na bazi alkohola vaša okolina osjetiće jak miris, ali ako nosite parfemsko ulje, imaćete utisak da ono isijava blagim, ali intenzivnim mirisom, a ne (kao što je slučaj kod alkoholnog parfema) da se nalazite u oblaku parfema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije