Ljepota

Pratite nas na Google news

Pet koraka za nokte kao iz salona

Pet koraka za nokte kao iz salona
Foto: N.N. | Pet koraka za nokte kao iz salona
N.N.

​Ovih ste dana na društvenim mrežama mogli naletjeti na poruke onih koji uprkos svim upozorenjima o važnosti ostanka kod kuće pokušavaju nagovoriti svoje kozmetičarke da im urede - nokte.

Nekima, čini se, ni zatvaranje kozmetičkih salona nije bio dovoljno dobar argument da na neko vrijeme ipak moraju odustati od profesionalnih manikira, gelirana noktiju, trajnog laka...

Iako su takve osobe u manjini, neodgovornost manjine je dovoljna da se stanje s korona virusom pogorša. Zato je bitno da se svi počnemo ponašati odgovorno i ostanemo u našim kućama.

Razdoblje bez odlaska kozmetičarki iskoristite kao priliku da se vaši nokti oporave od raznih tretmana, a ako ipak volite imati nalakirane nokte, što je takođe u redu, sami napravite manikir kod kuće.

U nastavku pročitajte i nekoliko savjeta s kojima će vaši nokti blistati bez da sebe i druge izlažete opasnosti.

1. Pripremite sve potrebno

Odaberite kutak za sređivanje svojih noktiju. Njegov dio neka obavezno bude čvrsta ravna površina na koju ćete staviti ruke.

Pripremite i odgovarajuće alate - aceton, vaticu, turpijicu za nokte i, naravno, lak ili lakove, ovisno o vašim željama.

2. Pripremite notke za lakiranje

Pobrinite se da prije lakiranja vaši nokti budu čisti. Uklonite i bilo kakvu zaostalu boju, odnosno lak.

3. Skratite/oblikujte nokte

Ukoliko su vam nokti predugi skratite ih, a nakon toga turpijicom izravnajte i oblikujte rubove.

Kada završite s oblikovanjem pomoću vatice i acetona još jednom očistite površinu nokta kako bi bila glatka i spremna za nanošenje laka.

4. Lakiranje

Sada će vam ona ravna površina biti od velike pomoći. Ruku stavite na nju i krenite s lakiranjem. Stručnjaci savjetuju da krenete sa srednjim prstom, a onda da lak nanosite na nokte sa strane.

Odvojite dovoljno vremena da se lak osuši i između nanošenja prvog i drugog sloja pričekajte pet do deset minuta. Budite jednako strpljivi i nakon nanošenja drugog sloja kako već par minuta kasnije ne biste trebali raditi popravke.

5. Oprezno sa zanokticama

Kada su u pitanju zanoktice, nemojte ih pokušati otrgnuti ili odgristi.

Posljedice mogu biti ranice, krvarenje pa čak i bakterije ili infekcije.

- Ako silno želite riješiti problem sa zanokticama prvo operite ruke kako biste spriječili širenje klica na tom području.

- Nakon toga ih omekšajte toplom vodom, a na problematično područje možete kružnim pokretima nanijeti i mineralno ulje ili vazelin.

- Pričekajte 10-ak minuta da zanoktice omekšaju.

- Upotrijebiti dezinfikovane škare za nokte kako biste odrezali zanokticu. Ako je ona na dominantnoj ruci i ne možete to učiniti sami, zamolite nekoga da vam pomogne.

- Obavezno odrežite samo viseći dio, a ne živu kožu.

- Ako slučajno pretjerate i počnete krvariti, isprerite ranu vodom i premažite antibakterijskom kremom.

- Kada odrežete zanoktice navlažite to područje.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije