Ljepota

Pet prirodnih načina da spriječite gubitak kose

Pet prirodnih načina da spriječite gubitak kose
Foto: Pexels | Pet prirodnih načina da sprečite gubitak kose

Uvijek možete kupiti skupe proizvode razvikanih proizvođača ili platiti tretmane u salonima koji vam garantuju zaustavljanje gubitka kose, a rezultati vas na kraju ipak razočaraju.

Prije nego što odlučite da potrošite teško zarađen novac, isprobajte ovih pet prirodnih načina koji mogu da zaustave gubitak kose ili je čak ojačaju.

1. Tretmani toplim uljem

Prirodna ulja – kokosovo ili maslinovo – zagrejte dok ne postane toplo, ali ne vruće. Lagano umasirajte u skalp. Nakon toga stavite na kosu kapu za tuširanje i ostavite je oko sat vremena, a nakon toga isperite kosu šamponom.

2. Prirodni sokovi

Teme možete istrljati sokom od bijelog luka, luka ili đumbira. Ostavite da djeluje preko noći, a onda ujutro isperite kosu.

3. Masaža tjemena

Masiranje tjemena nekoliko minuta svakog dana pomaže stimulisanju cirkulacije. Dobra cirkulacija tjemena održava folikule aktivnima.

4. Antioksidansi

Nanesite topli zeleni čaj (dvije kesice na jednu šoljicu) na teme i ostavite da djeluje oko sat vremena i onda isperite kosu. Zeleni čaj sadrži antioksidanse koji sprečavaju gubitak kose i podstiču njen rast.

 5. Meditacija i opuštanje

Vjerovali ili ne, najčešći uzrok gubitka kose je napetost i stres. Meditacija može pomoći u smanjenju gubitka kose i uspostavljanju hormonske ravnoteže, piše Krstarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije