Ljepota

Postignite efekat dijamantskih usana u samo četiri koraka

Postignite efekat dijamantskih usana u samo četiri koraka
Foto: Pexels/Ilustracija | Postignite efekat dijamantskih usana u samo četiri koraka

Povratkom trendova sa početka 21. vijeka, sjaj za usne ponovo dobija svoje mjesto u svijetu ljepote.

Naime, dijamantske usne su najpopularniji trend na TikTok-u kada je riječ o ljepoti, a ova sve simpatičnija ideja da svjetlucavi ruževi, olovke i sjajevi zauzmu mjesto u svakodnevnoj rutini šminkanja oduševljava i influenserke.

Trend je pokrenula tiktokerka Eva Larosa, osmislivši izgled uz koji usne zaista svjetlucaju poput dragog kamena i koji je, uprkos tome, još uvijek dovoljno suptilan za svakodnevno nošenje.

Najbolji od svega je to što je velika vjerovatnoća da proizvode potrebne za postizanje ovog izgleda već imamo u svom neseseru.

Sve što nam je potrebno je nekoliko proizvoda koje inače koristimo na drugim dijelovima lica poput metalik olovke za oči i svjetlucave sjenke, kao i neutralne olovke za usne i hranjivog prozirnog sjaja.

Trend dijamantnih usana pozajmio je sve najbolje elemente svih ovih popularnih trendova—sjaj hromiranih usana, napućenost popularnih anđeoskih usana i suptilnost efekta "šminke bez šminke".

Ovaj efekat se postiže u nekoliko jednostavna koraka:

Koristite biserno srebrnu dugotrajnu olovku za oči, povlačeći tanku liniju duž luka, a zatim njome popunite i centar donje usne.

Poenta nije da budete super precizni, jer već u idućem koraku vrhom prsta razmazujete olovku po donjoj usni.

Kao rezultat dobićete privlačan i megasjajan izgled usana koji je jednako prikladan i za noćni izlazak i za opuštena okupljanja s prijateljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije