Ljepota

Posvijetlite kosu bez odlaska kod frizera i korišćenja farbe

Posvijetlite kosu bez odlaska kod frizera i korišćenja farbe
Foto: Ryan McGuire/Pixabay | Posvijetlite kosu bez odlaska kod frizera i korišćenja farbe

​Da biste imali svjetliju boju kose, ne morate da odete kod frizera, već svoju prirodnu boju za kosu potražite u vašoj kuhinji.

Ovo su četiri sastojka koji na prirodan način mogu da posvijetli kosu.

Med

Med je savršen sastojak za posvjetljivanje kose jer sadrži vrlo malu količinu hidrogen peroksida i istovremeno hidrira vlasi. Med je vrlo ljepljiv i teško ga je oprati sa kose i zato bi ga trebalo dobro izmiješati s malo mlake vode ili limuna kako bi ga lakše nanijeli, ali i isprali.

Nanesite mješavinu na cijelu kosu, pokrijte glavu kapicom za tuširanje ili najlonskom kesom i ostavite da odstoji preko noći.

Kamilica

Kamilica je savršen napitak, ali i jednako dobar saveznik ljepote. Napravite što jači čaj od kamilice i ostavite da se ohladi. Čaj nanesite na cijelu kosu ili samo pramenove, pustite da se prirodno osuši. Kamilica će njegovati vašu kosu i istovremeno je posvijetliti za par nijansi.

Limun

Ovaj citrus jedan je od najpopularnijih  načina posvjetljivnja kose. Limunov sok prepun je citrusne kiseline koja može prirodno da posvijetli kosu. Izmiješajte četvrtinu šoljice tople vode s šoljicom soka od limuna i sipajte u bočicu sa raspršivačem.

Obzirom na to kako limun isušuje kosu, pa ukoliko vam je suva kosa u mješavinu dodajte malo regeneratora ili ulja. Pošpricajte kosu i ostavite da tako odstoji.

Cimet

Ovaj mirisni sastojak idealan je za posvjetljavanje tamne kose jer će vlasima pružiti topao, svjetliji ton, bez narandžastog odsjaja. Na vlažnu kosu sa regeneratorom za kosu nanesite mješavinu cimeta u prahu i mlake vode.

Mješavinu dobro utrljajte u kosu od korjena do vrhova i pokrijte kapicom za tuširanje. Ostavite da tako neko vrijeme, a preporuka je što duže, to bolje. Cimet je jedan od najsigurnijih sastojaka za posvjetljavanje kose tako da postupak možete ponoviti koliko god puta želite

 

(Magazin)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije