Ljepota

Pravila koja kroje proljećni stil

Pravila koja kroje proljećni stil
Foto: N.N. | Pravila koja kroje proljećni stil

Ovog proljeća granice se pomjeraju, a stara pravila ruše.

Dizajneri nam ove sezone preporučuju da se ugledamo na stil djevojaka sa ulica svjetskih metropola, da rizikujemo.

Usudite se, probajte.

Moda je tu da se zabavimo i iskažemo sebe kroz stil u svjetlu koji nas najbolje prikazuje ili makar ono kako se osjećamo.

Zaboravite na milenial pink, sve je u znaku Gen Z žute!

Ako je i vama, kao i nama, dosadilo uporno pominjanje i insistiranje na boji godine (a izgleda i decenije!) famoznog milenial pink tona - blago zasićene nijanse puder roze, onda ćete biti oduševljeni činjenicom da je još jedna boja našla svoj put do onih koju su ovog proljeća u najvećem fokusu.

U pitanju je određena nijansa žute, ali ne žute sa podtonom sive koja ima naziv Gen Z žuta, a u posljednje vrijeme najčešće je možete vidjeti na outfitima Gigi Hadid i Hailey Baldwin. Kakav je ton tačno u pitanju? Razmišljate ovako: više mango nego DHL kombi, više kora banane nego narcis, više kus-kus nego cvijet ljutića. I šta god radili, nikako ne miješajte ovu sa pink bojom!

Falte? Ili riskirajte ili se ne igrajte uopšte!

Najzabavnija haljina sezone stiže u super šarmantnoj formi. Sve što vam treba za odlazak na piće poslije posla, plesni podijum, odlazak na more ili vjenčanje dobre drugarice, nalazi se u krajnje jednostavnom, ali vrlo zabavnom modelu.

U pitanju je klasičan model koji prati liniju tijela, dužine do iznad koljena, ali sa dodatkom

Obućom odajte počast Phoebe Philo

Modni zaljubljenici teško su podnijeli odlazak Phoebe Philo sa mjesta kreativinog direktora čuvenog francuskog brenda Céline, nakon deset godina rada za ovu kuću. Svoju počast Phoebe ove sezone možete odati izborom odjeće koji podsjeća na njenu posljednju kolekciju koju je uradila za Céline.

U pitanju su rupičaste, mrežaste cipele sa blok štiklom. Ako nešto vrišti na lijeto sa stilom, to je onda upravo ovaj par cipela.

Takođe, sličan model možete naći i na šoping sajtovima poput Topshopa.

Prepustite se trenč maniji

Većina vas vjerovatno posjeduje ovaj neizostavni komad proljećne garderobe, a ako se slučajno dogodilo da niste primijetili kako je trenč ove sezone jedan od vodećih modela mantila, mi smo tu da vam skrenemo pažnju na to.

Nama omiljen detalj više se ne nosi samo uz cipele i štikle, već uz patike, najlon čarape sa zanimljivim printom, farmerice i košulju.

Šik se ovog proljeća nosi sa stavom samouvjerenosti. Dodatan razlog zbog koga biste možda trebali da nabavite trenč u nekoj neklasičnoj boji, na primjer žutoj ili ljubičastoj.

Fokus na odjelima

Iako je možda korporativno oblačenje poprilično out, neki komadi koji spadaju u basic za posao, poput odela doživljajavju svoju renesansu! I to najviše zahvaljujući osamdesetim. Ipak, danas se odjela nose daleko ležernije i više šik nego tada.

Pantalone nešto širih nogavica, overisez sako, kvalitetna pamučna majica i patike, tako casual i tako elegantno u isto vrijeme. Jedan od onih outfita u kojima možete da odete u petak na posao a i subotu izjutra se u njemu vratite iz grada. Na pirmjer.

Duks sa kapuljačom je novi blejzer

Od kada je intrenetom odjeknula vest da je Virgil Abloh novi kreativni direktor Louis Vuittona, nestrpljenje u modnom svijetu je ogormno.

Naime, Virgil je poznat kao veliki fan sportske estetike, a reklo bi se da mu je omiljeni komad dukserica sa kapuljačom, jedna od onih u crnoj boji koju on sam nosi poput uniforme, a iste takve sa svojim potpisom, modnim zaluđenicima prodaje za poprilične svote novca.

Njegov dolazak u vrh modnog establišmenta znači samo jedno: ovaj komad odjeće zvanično je dozvoljeno nositi svuda i uvijek!

(NN/elle.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije