Ljepota

Pravo je vrijeme za odijelo u boji

Pravo je vrijeme za odijelo u boji
Foto: Ilustracija | Pravo je vrijeme za odijelo u boji

U prvoj polovini prošlog vijeka odijela su iz muškog prešla u ženski ormar i među romantične i ženstvene modele unijela su jednostavan kroj i neutralnu paletu boja.

Prošle godine dočekali smo comeback odijela i kostima, i to ne u ulozi odjeće za kancelariju, već kao nešto što nosimo u svim casual dnevnim, a i večernjim prilikama.

Polako, ali sigurno, odijela su nam se uvukla u svakodnevnu garderobu, i dok su u 2018. modne influenserke birale samo ona u pastelnim nijansama, osvježenje nam je ove godine stiglo u vidu novih modela u jarkim bojama koje sve češće viđamo na policama butika i u street style galerijama s nedavno završenih sedmica mode.

Osim toga, proširio se izbor krojeva - iako su svima i dalje najdraža ona sa širokim nogavicama, postoje i opcije s kratkim hlačama koje su idealne za ljetne dane. Dužina hlača do gležnja takođe je zahvalan model, pogotovo ako odaberete one visokog struka.

Nijanse

Crvena, narandžasta i žuta su nijanse koje definitivno dominiraju ponudom dizajnerskih i high street brendova, a mogu se pronaći i odlični modeli u nebeskoplavoj ili tirkiznoj boji.

Iako će monohromatsko odijevanje u neutralne nijanse biti veliki proljećni trend, mi ipak predlažemo da se odvažite na neku od varijanti u jarkim bojama. Odijela su komadi s kojima ste odjeveni u od glave do pete, što je dodatan razlog zbog kojih ih obožavamo, a u proljeće čak ne morate nositi ništa ispod potpuno zakopčanog sakoa.

A uvijek će dobro izgledati i u kombinaciji s patikama i običnim majicama.

Gdje ih nositi

Odijela odavno nisu rezervisana samo za poslovne prilike i svoje mjesto sve češće pronalaze na crvenim tepisima, a mnoge slavne dame pokazale su više puta da jednostavno ne mogu odoljeti dobrom sakou i hlačama.

Važno je znati i da odijelo ležernijeg kroja danas možete obući i na kafu, večernji izlazak ili poslovni sastanak. Uvijek ćete izgledati dotjerano i uredno. Kod izbora je samo važno znati da višim i vitkijim ženama savršeno pristaju odijela koja imaju trapez hlače, dok s druge strane, nižim ženama bolje stoje one mrkva kroja koji će izdužiti nogu, ali neće naglasiti nedostatke. Boja, materijal i sve ostalo, apsolutno su vaš izbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije