Ljepota

Prefinjene mirisne note idealne za jesenje dane

Prefinjene mirisne note idealne za jesenje dane
Foto: N.N. | Prefinjene mirisne note idealne za jesenje dane

Ljeto je na odlasku, a jesen samo što nije stigla.

Temperature su nešto niže, a dani kraći, pa je odlično vrijeme da pogledamo šta nam novo za jesenju sezonu donose beauty i modne kolekcije. Osim balonera, gležnjerica i toplih džempera, nova sezona donosi i nove mirisne note.

Svježim, citrusnim mirisima nije mjesto u beauty rutinama tokom jeseni i zime - hladni dani traže teže, opojne mirise koji su dugotrajni te obavijaju toplinom svojih kompozicija.

Mirisne note koje će vam pomoći da plijenite tokom jeseni istovremeno će vas podsjetiti i na to zašto je jesen jedno od najljepših godišnjih doba - pažljivo odabran parfem, onaj koji će uvažiti crte vašeg karaktera, upotpuniće vaš izgled i modni stil, te dozvoliti da se povežete s prirodom.

"Valentino" - Voce Viva Intensa

Spoj vanilije, bergamota i jasmina čine ovaj parfem s potpisom modne kuće "Valentino" odličnim odabirom za prve jesenje dane. Ne pretežak, a opet dugotrajan, obaviće vas mirisnom kompozicijom koja asocira na toplinu, ali i luksuz.

"Ralph Lauren" - Ralph's Club

Unisex parfem komapanije "Ralph Lauren" odiše travama i zelenilom. Drvenaste note spojene s bogatim začinskim travama u ovom parfemu mirisnoj kompoziciji daju notu muškosti, ali suptilno izražene, te lijepo mirišu i na koži nježnijeg pola.

"Maison Margiela" - Replica Autumn Vibes

Ime ovog parfema sve govori - ovo je ultimativni jesenski miris. Note cimeta, kardamona i bijelog mošusa sljubljene su s drvenastim notama, a finalni rezultat je miris kakav zamišljate pri šetnji šumom za vrijeme hladnog jesenjeg dana.

"Gucci" - Flora Gorgeous Gardenia

Novi "Gucci" parfem oduševio javnost čim je ugledao svjetlo dana. Iako bi se prema njegovom nazivu reklo da je više primjeren proljećnim mjesecima, ovaj parfem odlično se slaže i s hladnijim vremenom jer nije jako prozračan. Sadrži note smeđeg šećera, gardenije i kruške te podsjeća na svježe ubrano cvijeće iz vrta.

"Marc Jacobs" - Fragrances Perfect Intense

Obogaćen notama narcisa, jasmina i sandalovine ovaj je parfem raskošan spoj teških mirisnih nota savršenih za prve hladnije dane u godini. Note badema dodatno mu daju na toplini, a u konačnici je rezultat luksuzan miris koji slavi snagu žene.

"Armani" - Beauty Terra di Gioia

Novi "Armani" parfem na prvu donosi note slatkog svježeg bergamota i akord delikatne kruške. Ubrzo nakon toga u prvi plan dolaze jasmin i neodoljiv cvijet badema. Čist, senzualan parfem mošusa i jantarnog drveta osiguraće dugotrajno iskustvo čulima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije