Ljepota

Prirodno ulje za borbu protiv peruti, svraba i iritacije tjemena glave

Prirodno ulje za borbu protiv peruti, svraba i iritacije tjemena glave
Foto: Photo by margot pandone on Unsplash | Prirodno ulje za pomoć u borbi protiv peruti, svraba i iritacije tjemena glave

Ulje čajevca povoljno utiče na masnu kožu, akne, ali i uklanja perut, svrab, iritaciju temena.

Proljeće je vrijeme kada koža dođe u stanje disbalansa, a pored toga i kosa može početi pojačano da opada i može da se masti više. Kako biste tome stali na kraj, a uz to da ne koristite prejake i preskupe preparate, mi smo izdvojili jedno moćno sredstvo koje dolazi iz prirode.

Važno je da znate da ovo ulje ne košta više od četiri KM i može se naći u bilo kojoj apoteci, kao i u mnogim drogerijima. Veoma se malo koristi i trajaće vam dugo, a najvažnije je da ono zaista pomaže i vrlo je efikasno.

Ulje čajevca povoljno utiče na masnu kožu, akne, ali i na uklanjanje peruti, svrab, iritaciju temena i odlično stimuluše rast kose. Utiče na cirkučaciju kože glave i sprečava opadanje kose.

Ulje možete staviti u neutralan šampon bez sulfata (kopriva, breza), a možete ga utrljati na teme kose u kombinaciji sa uljem nosačem (kokosovo, maslinovo). Najbolje bi bilo da kašiku ulja nosača pomiješate sa 5 kapi čajevca i umasirate  vlasište. Ova mješavina dobro utiče na rast kose i sprečavanje opadanja.

Soda bikarbona i čajevac mogu biti odlično sredstvo koje uklanja bakterije i gljivice sa temena, a istovremeno jača kosu i vraća koži glave pH.

Uzmite kašiku sode, 5 kapi ulja čajevca i 3 kašike meda. Nanesite ovu smjesu na teme i nježno umasirajte. Nakon 10 minuta isperite, a tretman ponavljajte dva puta nedjeljno. Pored toga što čisti gljivice i bakterije, ono sprečava mašćenje temena i kose uopšte.

Ovo ulje možete koristiti i ukoliko imate problem sa vaškama tako što ćete ga dodati u šampon protiv gnjida i vašaka. Kako bi bilo što efikasnije možete 8 kapi ovog ulja pomiješati sa kašikom maslinovog ili kokosovog i utrljati u teme glave. Jedna studija je dokazala da ovo ulje stoprocentno utiče na sprečavanje širenja ove zaraze. Možete napraviti i smjesu od čajevca i jabukovog sirćeta, tako što ćete pomiješati u čaši, vodu i sirće u odnosu 2:1 i dodati 12 kapi ulja čajevca.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije